Sport

Fyra mål av Felix mot pappans lag

Fyra mål av Felix mot pappans lag

Sport Felix Pettersson svarade för alla målen när Bredaryd Lanna hemmabesegrade pappans lag Smålandsstenar med 4–0 (3–0).

– Jag är alltid ledsen när vi förlorar. Mitt jobb är att det ska bli seger, men jag är ju inte sämre farsa utan att jag tycker att det är roligt när Felix lyckas, säger Bengt Pettersson som är assisterande tränare i Smålandsstenar.

Bengt räknar för övrigt med att det blir lite psykningar de närmaste dagarna. Han bor i Bredaryd och är lärare på orten:
– En del av mina elever var bollkallar i dag, säger Bengt med inte obehag utan säkert med glimten i ögat.

Felix var självfallen belåten efter segern:
– Jag har aldrig gjort fyra mål i en seniormatch tidigare och det känns fantastiskt bra. Kul också i derbyt och mot min pappas lag. Han bara skrattade efteråt men det är ju han som lagt grunden till mitt spel, noterar Felix.

Bengt var tränare för Felix pojklag i tidiga år i Västboås.

Senare gick Felix till IFK Värnamo och har därefter spelat för Rydaholm och Forsheda. Nu är det dock Bredaryd Lanna som gäller.

Hemmatränaren Markus Svensson var en av dem som njöt i solgasset på Rocknevallen i Bredaryd:
– Hela laget var bra i dag och det är bara att gratulera alla och inte minst Felix för fyra mål. Abdoe Darboe var delaktig i två av målen och tillsammans med Felix och Oscar Broberg var det bra fart på anfallet, analyserar tränaren.

Det är bara ett par mil mellan Bredaryd-Smålandsstenar och det är alltid derbystämning när lagen möts.

Hemmalaget var klart bättre i första halvlek. I andra spelade gästerna bra i en kvart men när målen uteblev och 4–0 kom tappade man. Bredaryd Lanna kunde defilera till en skön trepoängare i elitfyran.

Man klarade att hålla undan även matchens sista 20 minuter trots att man fått Erik Friberg utvisad.

Text: Per Bunnstad
Foto: Peter Magnusson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *