Sport

Frustrerad Felix efter påkörningar

Värnamo.nu

Sport Felix Rosenqvist från Värnamo var besviken på den bristfälliga respekten bland sina rivaler i europamästerskapet för Formel 3 efter att ha blivit påkörd i samtliga helgens tre race på belgiska Spa-Francorchamps.

Felix kvalade in på pole position – hans tionde för säsongen – till helgens inledande race, där han sedan utkämpade en spektakulär trekamp om segern med mästerskapsrivalerna Antonio Giovinazzi och Charles Leclerc. En sammanstötning med Giovinazzi (för vilken italienaren senare bestraffades) innebar dock att Felix tappade mark och fick nöja sig med andra plats bakom Leclerc.

Medan incidenten i det första loppet bara hade marginell inverkan på Felix helg var det i det andra och tredje racet som saker och ting ställdes på sin spets på allvar. I lördagens Race 2 föll 23-åringen offer för en kollision mellan Mikkel Jensen och Lance Stroll när trion slogs om ledningen, och kastades i hög fart in i barriären på banans utsida. Felix klarade sig utan skador, men hans Prema Powerteam-bil totalförstördes i kraschen.

I söndagens avslutande heat råkade Felix än en gång ut för ovårdad körning bland konkurrenterna, när han först trycktes av banan i samband med starten och sedan blev påkörd av tyske Markus Pommer – som omedelbart diskvalificerades för tilltaget. Felix kunde arbeta sig tillbaka till en slutlig femteplats, men snabbaste varv i såväl Race 2 som Race 3 bekräftade att farten fanns där för betydligt mer.

– Om jag ska vara ärlig är det här den värsta körningen jag har sett, säger Felix Rosenqvist. En del förare där ute är fullständigt hänsynslösa, och det spelar ingen roll hur försiktig man är; jag tog det extremt lugnt i det sista racet, men blev ändå påkörd av en förare som precis hade fått ett drive-through-straff. Det är otroligt tråkigt att det ska behöva vara så här, för mästerskapet i sig är fantastiskt och arrangörerna försöker verkligen komma tillrätta med problemet.

Felix – som lämnar Belgien som fortsatt trea i mästerskapstabellen – uttrycker också oro inför nästa EM-deltävling, som äger rum på den tyska stadsbanan Norisring redan kommande helg.

– Vissa av de nya killarna verkar tro att vi spelar TV-spel, och om det fortsätter så på Norisring är vi riktigt illa ute. Det är en väldigt snabb bana med mycket slipstreaming och hårda inbromsningszoner, och den är helt omgiven av betongmurar. Jag är genuint orolig för vad som kan hända där. Det går att tävla på ett respektfullt sätt och ändå vara snabb; titta bara på Charles (Leclerc). Låt oss hoppas på mer sunt förnuft i Tyskland, avslutar Felix Rosenqvist.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *