Sport

Fredrik blir ny tränare i Horda

Fredrik blir ny tränare i Horda

Sport Seriesegraren i div 6 Värnamo, Horda AIK, byter tränare.

Emir Arslanovic, 50, avslutar sitt engagemang i laget efter ett succéfyllt år.
Han ersätts av Fredrik Unbeck Bjekander, 35, som är idrottslärare i Bor och ungdomstränare för Rydaholm/Bor/Hordas 16-årspojkar.

Emir Arslanovic nya jobb med flyktingfrågor inom Värnamo kommun lägger hinder i vägen.
–Jag går vidare nu men är tacksam för att jag fått vara med i denna välskötta förening och göra dem till seriesegrare, säger Emir Arslanovic, som tidigare varit ungdomstränare i bland annat IFK Värnamo och Husqvarna IF.

Fredrik Unbeck Bjerkander spelade fotboll i i Horda AIK 2009–2010 och dessförinnan var han aktiv i Bors SK.

Horda AIK:s ordförande Torsten Lindberg är glad över rekryteringen:
– Vi hade Unbeck som ett av namnen redan i fjol, men då kände han sig inte klar med ungdomsfotbollen. När det gäller Emir Arslanovic är vi tacksamma för den utveckling han åstadkommit hos flera av våra spelare. Mycket mer än en serieseger kan man ju knappast begära av en tränare.
– Det skulle möjligen vara att vi även klarar kvalet till division 5, där Angelstad, Moheda och Reftele står för motståndet. Emir stannar givetvis kvar tills säsongen är helt över, säger Torsten Lindberg.

– Anledningen till att jag valt att börja träna Horda AIK är att jag kände att jag vill ha en ny utmaning, samt testa på chansen att få träna ett seniorlag. Sedan har jag ju själv tillhört föreningen och vet att det är en välskött förening med goda förutsättningar att bedriva en bra verksamhet. Ser detta som en chans att ytterligare utveckla mig själv inom fotbollen, säger Unbeck Bjerkander, som tillträder den 1 november.

Med största sannolikhet blir Ronny Ulvedalen assisterande tränare, precis som hittills.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *