Framgångsrik rallyhelg för SSMK

David Lindström

Sport Skillingaryds MK:s David Lindström vann totalt när Gränna MK arrangerade sin deltävling i årets Scalextric Rally Cup i lördags.

Med klubbens stuga utanför Gränna som bas körde förarna två sträckor varav en två gånger på sammanlagt 15 km.

Drygt 70 ekipage kom till start i Polkatrofén och Skillingaryds MK:s förare hade utöver Davids seger stora framgångar.

Håkan tillbaka i Peugoten
Håkan Ståhl har under året mest tävlat i en Porsche men som uppvärmning inför årets sista tävling i Sydsvenska Rallycupen nästa helg körde han sin Peugeot och kom med broder Peter som kartläsare in på en tredje plats i klassen och en femte totalt.

Bröders kamp i Volvoklassen
Hela åtta ekipage från SSMK kom till start i den mer otrimmade Volvoklassen. I topp var det en ren släktfejd då Alexander Axelsson med flickvännen Nellie Karlsson som kartläsare med sin andraplats besegrade sina storebror Johan och hans kartläsare Samuel Toftgård. Alexander och Johan befäste därmed sin ledning i den sammanlagda tabellen i cupen. Christer och Marie-Louise Westerdahl blev femma och Stefan Stigemyr/Aki Eronen sexa i Elitklassen. I klassen för C-förare lyckades Marcus Kjellqvist/Inge Pettersson bäst med en fjärdeplats och på sjätte till åttonde plats hamnade i tur och ordning Johannes Josefson/Kevin Landin, Lennart och Oscar Karlsson samt Agne och Stefan Josefson.

I bilklass Grupp E blev Keith och Jane Wennberg trea och Jennie och Louise Blansch tia.

Markus trea i Kolsva
Om vi förflyttar oss drygt 30 mil norrut så hittar vi nästa framgång. Markus Theorin med kartläsare Henrik Söderkvist körde in på en tredje plats totalt i sin Mitsubishi i Kolsvarundan. De hade under hela tävlingen en tät strid med hemmaföraren Ronnie Jakobsson men fick till slut ge sig med 2,4 sekunder. Markus och Henrik var mycket nöjda med placeringen men framför allt med att ha kommit i mål efter några brutna SM-tävlingar.

För Skillingaryds MK:s förare laddas nu batterierna om inför nästa deltävling i Sydsvenska Rallycupen i Blekinge den 24 september och i Scalextric Rally Cup i Jönköping den 15 oktober.