Sport

Framgång för VBK i hemmatävling

Framgång för VBK i hemmatävling

Sport I går avgjordes Smålandscupen i brottning på Tinas Ö i Värnamo.

Värnamo Brottarklubb noterade stora framgångar. Ledaren Mathias Carlsson berättar:

Knatte A: Det var tävlingsdebut för Casper Bergman och det blev vinst redan i första matchen. En match med högt tempo och många poäng! Matchen slutade 16–10 till Casper, så våra domare Anton och Sara Hjelm fick en rivstart på dagen. I andra matchen blev det fallförlust. Tredje matchen var lika poängrik som den första, men slutade med en knapp poängförlust 12–13. Brons till Casper i premiären och med lite mer teknikträning så kommer det bli riktigt bra.

Knatte C: Lukas Issal inledde sin första match för dagen med ett par snygga kast, men åkte sedan på en snöplig fallförlust. I andra matchen blev det en klar seger på teknisk överlägsenhet. Silver till Lukas!

Knatte D: Samuel Rantamäki var lite nervös innan tävlingen startade, men när den väl var igång så inledde han helt respektlöst med en fallseger. Calle Bergman borde vunnit sin första, men fastnade och åkte på fall. I andra matchen möttes Samuel och Calle, men efter att grabbarna skallat ihop olyckligt fick Calle bryta matchen. Guld till Samuel och brons till Calle.

Knatte E: Storebror Oliver Rantamäki inledde även han med fallvinst. Klubbkompisen David Jacobsson gjorde nu sin andra tävling. Kämpade på bra i första matchen men tävlingsorutinen gjorde att det blir fallförlust. I andra matchen möttes klubbkompisarna och Oliver vann på fall. I tredje matchen förlorade båda på sina matcher. Silver till Oliver och en fjärdeplats för David.

Knatte F: Linus Åhlander Inledde med en fallförlust. I andra matchen mötte han klubbkompisen Muhammed El Nagar. Matchen är jämn, men Muhammed gick segrande ur varje situation och vann till slut med 10–0 i poäng. Muhammeds andra match blev spännande, men en stark vilja hos Muhammed resulterade till slut i fallseger. Guld till Muhammed och brons till Linus.

Pojk A: Klar fallseger för Oliver Issal i första matchen. I andra matchen bjöd Oliver på tre, fyra riktigt fina kast, men William Uleskog från BK Enig tog sig loss varje gång. Till slut fastnade Oliver och åker på fall. Silver till Oliver.

Pojk C: Pontus Svensson hade endast en motståndare och de möttes i ”bäst av tre”. Det blev två raka förluster och silver till Pontus.

Flickor A: Elma Rantamäki var vår enda tjej för dagen och dessutom minst, men vilken kämpe! Första matchen slutade med fallseger. I andra matchen rullade poängen på rejält. Elma ledde i princip hela matchen, men mot slutet kom Linnea Almqvist från Huskvarna AIK ikapp och vann matchen på 16–16! I tredje matchen hade Elma samlat nya krafter och vann på fall. Eftersom tjejerna slog varandra och Elma endast hade en poängförlust så vann hon klassen.

Mathias Carlsson, Värnamo BK

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *