Första poängen för Forsheda

Sport Efter tre inledande förluster i fotbollsfyran kom första poängen för Forsheda IF.

Det blev 1–1 hemma mot Norrahammars ik och det resultatet stod det redan efter elva minuters spel.

Forsheda tog ledningen sju minuter in på matchen. Andreas Jörgensen fick en fin djupledspassning och i friläge satte han säkert bollen i mål. Glädjen blev dock inte så långvarig. Efter slarv hon Forsheda kunde NIK kvittera fyra minuter senare.

– Vår bästa halvlek så här långt. Vi hade bland annat ett skott i överliggaren, noterar hemmatränaren Christer Pettersson.

Trots fler målchanser och bättre spel var det oavgjort i halvtid.

I andra halvlek var NIK det bättre laget varför 1–1 var ganska rättvist. Det var dock många målchanser åt båda håll.

– En bra match och klart godkänt av alla, noterar Christer som ändå ger överbetyg till en trio: målvakten David Klaesson, Jakob Lorentzson och Marcus Syrén.

Christer Pettersson tycker att det var ett steg framåt. Nu har man i alla fall en poäng och spelade bra fotboll mot ett bra motstånd.

45 betalande plus många med frikort kompletterade till en trivsam kväll på Bollagården.

Närmast väntar Mariebo borta, ett lag som har noll poäng efter fyra omgångar.

Text: Per Bunnstad