Förlust i genrepet för VHK

Sport Det blev förlust för Värnamo HK damjuniorlag när man på onsdagskvällen gästade Växjö HF för träningsmatch.

Siffrorna skrevs till 25–15 i en match som spelades i 3×20 minuter.

Peter Alzèn i VHK ger följande rapport:
Växjö kom denna gång till spel med bästa tänkbara motstånd och under vissa perioder ställdes vi mot deras damseniorlag, så detta var en riktig värdemätare för oss. Under dem första 20 minuter perioden ställdes vi mot just denna uppställning, en period som vi är mycket nöjda med. Ett bra försvarsspel och ett ganska tryggt anfallsspel gör att vi lyckas vinna denna period med 6–8 på resultattavlan.

I andra perioden gör vi ganska många byten och vi ändrar även försvarsspel. Något som vi kanske inte hade gjort i en seriematch. Nu får vi en ganska tung period som Växjö vinner klart och underläge med 11–20 väntar inför sista perioden. Försvaret sitter inte alls nu och inbytta Semka i målet får inte alls den hjälp som hon förtjänar. Även i anfallsspelet kör vi fast en del, något som hemmalaget inte är sena att ta fördel av genom kontringar och snabba omställningar. Men som sagt, dom många ändringarna och att ett antal spelare som suttit och kallnat till är kanske lite förklaring till underläget.

Inför sista perioden är känslan att båda lagen vill ha med sig en go känsla inför seriespelet. Vi går tillbaka till det från första perioden framgångsrika försvarsspelet. Även Växjö spelar delar av denna period med seniorlaget. Åter en period som vi kan känna oss relativt nöjda med och slutar med förlust med en balja.

Jag är väldigt nöjd med att vi inte går ner oss efter andra perioden utan kan hitta tillbaka till spelet. Totalt sett fick vi lite kvitto på vilket försvarsspel som i dagsläget är första valet.

Framåt måste vi fortsätta jobba med tålamodet och bredden. stundtals tar vi rätt beslut, medan vi andra stunder tar avslut utan att gjort förarbetet ordentligt.

Förra gången vi mötte Växjö hade vi nästan tio målskyttar, idag bara tre. Även det en detalj som måste bli bättre. De tre får jättegärna fortsätta vara produktiva, men vi behöver även sätta dit lite fler bollar från våra sexmetersspelare, bland annat.

Individuellt gör Alma Jasarevic en mycket stark match på vänster nio och sätter dit hela tio kanoner. Även Selma Veladsic presterar bra på andra ytterniopositionen. Isagel Josefsson visar rutin och bra styrning av spelet från sin mittnioroll och spelar även bra centerspel defensivt.

Nu väntar två bra träningsveckor innan årets seriespel startar med match mot Karlskrona HB på hemmabana.

Målskyttar Värnamo HK: Alma Jasarevic 10, Selma Veladsic 4, Lisa Karlsson 1