Sport

Förlust för damjuniorer

Förlust för damjuniorer

Sport Det blev en knapp förlust för Värnamo Handbollsklubbs damjuniorer när laget i går kväll gästade Växjö HF.

Matchen slutade 17–15 (8–7).

Tränaren Peter Alzèn berättar om matchen:

Denna gång ställdes vi mot ett helt annat motstånd än när vi möttes i höstas, nu var det ett väldigt starkt lag som innehöll inte mindre än sex spelar som till vardags drar ett stort lass i Växjös damlag. Så vi var ganska väl medvetna om att det skulle krävas en riktig topprestation av oss denna gång om vi skulle få med oss poäng hem till Värnamo.

Det syntes i inledningen ganska tydligt att det varit ett långt matchuppehåll för vår del. Lite slarvigt och stillastående anfallsspel. Trots det lyckades vi hålla kontakten med hemmalaget och känslan kom mer och mer allt eftersom matchen led. Efter cirka tio minuter drabbas vi av en tråkig händelse då rutinerade niometersspelaren Andelina Petrusic blir knäskadad och tvingas utgå. Vi följs åt hela första halvlek även om Växjö är det lag som sitter i förarsätet hela tiden och kan gå till halvleksvila med en bolls marginal.

Det är även hemmalaget som startar andra halvlek bäst och med 13 minuter kvar att spela ligger vi under med fyra bollar. Tjejerna vägrar vika ner sig och slutet på matchen blir dramatisk. Med en minut kvar av matchen är vi bara en boll ifrån, vi tvingas släppa Växjö till ett läge för att förhoppningsvis få en sista chans till ett oavgjort resultat. Nu sätter dom det läget och kan pusta ut med en tvåmålsseger.

Man brukar snacka om små marginaler inom idrott och detta var verkligen en match med sådana. Vi kunde lika väl vunnit, som fått med oss en poäng. När vi nu mötte ett så här bra motstånd hade vi även behövt lite flyt, något som vi helt saknade matchen igenom. Vi har mängder med avslut i stolpen där samtliga går stolpe ut i stället för stolpe in. Vi har mängder av räddningar av Amanda där många returer går rakt i händerna på fria Växjötjejer. Och vi blir ordentligt bortblåsta av domarna. När Växjötjejerna får straff får vi knappt frikast för samma typ av händelse, vilket givetvis gör uppförsbacken lite för brant.

Är otroligt nöjd med vad vi presterar på planen idag och tjejernas vilja och attityd under 60 minuter är härlig att se. Det är precis den här typen av matcher, mot den här typen av motstånd som vår utveckling behöver. Amanda Bard i målet är stabil som vanligt. Alma Jasarevic gör elva av våra 15 mål och gör givetvis en mycket bra match. Nu kan man tro att det var Alma för hela slanten, men vi kommer trots allt till mängder med bra lägen för dom andra spelarna också. Men det var den där stolpen och en storspelande Växjömålvakt som gjorde livet lite surt för många av tjejerna.

Blenda Limani startar matchen från mitt-nio-position och gör det väldigt bra. Hon har bland annat tre jättefina avslut som går stolpe ut under de tioförsta minuterna. I övrigt gör samtliga en väldigt fin insats och vi kan lämna Växjö med huvudet högt även om det känns lite surt att inte fått med oss en poäng.

I Växjö är målvakten Linnea Nilsson väldigt duktig matchen igenom. Julia Eriksson, Ida Hansson, Annie Elofsson, Hanna Bergendof och Hanna Englund är samtliga duktiga handbollstjejer som drar ett ganska stort lass i deras damlag.

Målskyttar Värnamo HK: Alma Jasarevic 11, Josefine Gerdtman 2, Lisa Karlsson 1, Isagel Josefsson 1

Peter Alzèn

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *