Sport

Felix Rosenqvist stöttar cancerstiftelse

Felix Rosenqvist stöttar cancerstiftelse

Sport Felix Rosenqvist från Värnamo, regerande Europamästare i Formel 3, kommer att stödja Gunnar Nilssons Cancerstiftelse i samband med racingsäsongen 2016.

Gunnar Nilssons Cancerstiftelse delar årligen ut runt fyra miljoner kronor till cancerforskning, företrädelsevis i södra Sverige. 24-årige Rosenqvist kommer att bära stiftelsens logotyp vid tävlingar och evenemang under den stundande säsongen, i syfte att ytterligare öka kännedomen om en behjärtansvärd verksamhet.

Gunnar Nilssons Cancerstiftelse grundades i Helsingborg 1979, ett år efter att Gunnar Nilsson – en av 1970-talets mest meriterade svenska racerförare – gått bort i testikelcancer. Gunnar Nilsson tävlade för det legendariska Lotus-teamet i Formel 1 och vann Belgiens Grand Prix 1977.

Gunnar Nilsson blev 29 år gammal.

– Gunnar Nilssons Cancerstiftelse gör ett fantastiskt arbete i kampen mot en av våra svåraste sjukdomar, och för mig är det en självklarhet att försöka dra mitt lilla strå till stacken. Jag kommer att bära stiftelsens logotyp under säsongen, och göra det med stolthet. Förhoppningsvis kan det ge verksamheten en liten skjuts och uppmuntra människor både i och utanför motorvärlden att ge ett bidrag. Vi kan besegra den här sjukdomen om vi hjälps åt, säger Felix Rosenqvist.

Felix blev under 2015 den förste svensken någonsin att vinna Europamästerskapet för Formel 3. Gunnar Nilsson utropades 1975 till mästare i det nationella brittiska Formel 3-mästerskapet, innan han säsongen därpå inledde sin alltför korta Formel 1-karriär.

För mer information om Gunnar Nilssons Cancerstiftelse, och om hur du donerar, se www.cancerstiftelsen.com.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *