Sport

Felix återvänder till Formel 3

Felix återvänder till Formel 3

Sport Felix Rosenqvist från Värnamo kommer att genomföra en ny attack på racingklassikern Macau Grand Prix i årets upplaga av det berömda kinesiska stadsloppet, när han återvänder till evenemangets huvudklass Formel 3 i jakt på en historisk tredje raka seger.

Felix inledde sin framgångssaga i Macau – världens mest prestigefyllda juniorracingtävling – när han beträdde pallen som tvåa 2012, och lyckades sedan som blott den andre föraren genom tiderna (vid sidan av Edoardo Mortara, Italien) vinna loppet två år i rad när han triumferade både 2014 och 2015. Ingen förare har ännu vunnit tävlingen tre gånger.

Inför årets sammandrabbning, som äger rum den 17–20 november, har Macau Grand Prix befäst sin globala relevans ytterligare. Loppet, som tidigare betraktats som en världsfinal för den samlade Formel 3-eliten, har nu tilldelats titeln FIA F3 World Cup av internationella bilsportförbundet FIA och blir därmed för första gången ett officiellt VM.

Felix gör sin satsning tillsammans med italienska SJM Theodore Racing by Prema, samma stall som bar smålänningen till såväl EM-guld som segern i Macau för ett år sedan. Hans teamkamrater blir tyske Maximilian Günther samt nya zeeländaren Nick Cassidy.

– Bara att säga orden ”Macau” och ”Formel 3” får mig att le, så jag är otroligt glad över chansen att få köra det här racet ytterligare en gång, säger Felix Rosenqvist. Macau är det lopp i världen som har haft den enskilt största betydelsen för mig och min karriär, och när möjligheten att göra det här tillsammans med Prema dök upp kunde jag helt enkelt inte tacka nej. Jag har haft nära kontakt med teamet den här säsongen och vår relation är stark. Jag ser väldigt mycket fram emot att få ge mig ut på banan i Macau igen; det är en körupplevelse som inte går att få någon annanstans.

Rosenqvist har under 2016 haft sin mest intensiva säsong så här långt i karriären, med racevinnande satsningar på såväl GT-mästerskapet Blancpain GT Series Sprint Cup som amerikanska formelbilsserien Indy Lights. 24-åringen har dessutom debuterat i det tyska touring car-mästerskapet DTM som fabriksförare för Mercedes-AMG, där han tagit poäng under två av tre körda tävlingshelger (en fjärde, på Hockenheim-banan den 14…16 oktober, återstår).

Starten i Macau Grand Prix i november blir Rosenqvists sjunde i ordningen i det asiatiska gatloppet.

– Jag har inte tävlat i Formel 3 på snart ett år, men jag är säker på att erfarenheten jag har kommer att vara mer än tillräcklig, avslutar Rosenqvist. Jag har kört loppet så många gånger nu, även om det finns ett antal nya faktorer att ta hänsyn till i år. Bland annat kommer vi att köra på Pirelli-däck för första gången någonsin, och det är något som kan komma att kullkasta saker och ting mer än många antagligen tror. Det kommer inte att bli lätt, men jag går in i det här med målsättningen att vinna loppet en tredje gång.

Felix Rosenqvist kommer att få sällskap av ytterligare en svensk, Joel Eriksson, i årets upplaga av Macau Grand Prix.

Felix befinner sig för närvarande i Hong Kong, bara en kort båttur från Macau, för helgens premiär i elbilsserien Formel E. Rosenqvists debut i mästerskapet äger rum på söndag förmiddag svensk tid.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *