Sport

Erik Stensson till final

Erik Stensson till final

Sport Under helgen avgjordes Sum-Sim region i Jönköping, en kvaltävling till svenska ungdomsmästerskapens riksfinal som i år kommer att avgöras i Göteborg 4–6 december.

Sum-Sim region är Sveriges största tävlingshelg i simning för ungdomar under 16 år. Tävlingen arrangeras på sex platser i Sverige samtidigt och Värnamo Simsällskap var självklart på plats i Jönköping för att slåss om de 16 åtråvärda platserna till finalen.

– VSS gjorde den bästa tävlingen för säsongen. Alla sju simmare presterade bättre än de gjort innan, de visade verkligen en riktigt fin fighting spirit, säger cheftränare Lennie Sahlström.

Erik Stensson blev den ende simmaren som lyckades ta sig till final efter sina sex regionguld blev det till slut sex finalplatser: 100 fjärilsim (13:e till final), 100 ryggsim (3:a), 100 bröstsim (4:a), 100 frisim (8:a) och 200 medley (6:a).

Erik har verkligen visat en fin utveckling under hela året, han simmade sitt första Sum-Sim i somras och nu finns det ett par medaljchanser. Det är väldigt tight i toppen i den yngsta åldersklassen, så det kan verkligen bli en intressant helg för Erik och Värnamo.

Robin Pettersson som har simmat två sum-sim utomhus hade det lite jobbigt nu när han simmar mot motståndare som är ett år äldre, men han gjorde en väldigt bra tävling och slog personliga rekord på alla distanser han ställde upp i.

Anton Bäckman, Jonathan Thelin, Lovisa Svensson och Hanna Mirkhan visade att de blir att räkna med i framtiden. Kanske blir några av dessa nästa att få simma Sum-Sim.

Noah Svensson var den ende av VSS-simmarna som gjorde sitt sista Sum-Sim men han visar en fin utveckling och har framför allt en framtid på de kortare distanserna.

– Nu ser vi fram emot finalerna på valhallabadet i Göteborg den 4–6 december, avslutar Lennie.

Alla resultat från tävlingen i Jönköping kan ni hitta här
http://www.livetiming.se/results.php?cid=2066&session=0&all=1

Alla resultat från alla regionstävlingar hittar ni här
http://www.masterskapssidan.se/simt%C3%A4vlingar-2015/sum-sim-reg-25m-14-15-nov-25110623

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *