Sport

En poäng mot Guldkroken

En poäng mot Guldkroken

Sport I säsongens andra match för Värnamo HK damer kom även första poängen då VHK gästade HK Guldkroken från Hjo.

Tränaren Peter Alzén får ge sin målande beskrivning av matchen som slutade 16–16:

Så efteråt är känslan att det var mer en förlorad poäng än en vunnen. Att vi denna gång skulle möta ett helt annat typ av motstånd än i seriepremiären mot Hallby kändes ganska klart, och skulle vi klara av att komma upp i nivå så skulle det absolut finnas stora segerchanser. Nu kommer vi inte upp i nivå, vi är till och med ganska långt därifrån och det är framför allt anfallsspelet som haltar ordentligt. 16 mål bakåt känns rätt okej trots allt.

Första 25 minuterna av matchen är helt jämn och inget av lagen lyckas rycka ifrån även om det är hemmalaget som hela tiden ligger ett mål före och det är även Guldkroken som avslutar bäst och går till halvtidsvila med två bollar upp.

Första kvarten av andra halvan blir inget bättre och när det återstår cirka en kvart är vi 3–4 mål efter och det känns ganska tungt. Men med mycket kämpa, vilja och moral lyckas vi gå om och med cirka 30 sek kvar är vi i ledning med 16-15 men Guldkroken har boll. Ett anfall som slutar med straffkast och bara ett par sekunder kvar att spela. Mål och slutresultat 16–16.

Vi fick som sagt inte igång anfallsspelet alls denna match, mycket slarv, tekniska fel och där viljan att gå ordentligt på mål saknades långa stunder. Det positiva är ju att trots det viker vi inte ner oss och kan med mycket slit få med en poäng hem, och förhoppningsvis var detta säsongens bottennapp från vår sida.

Vi sprider även ut målskyttet ganska bra och får även en del kantmål denna kväll, och det får sättas på det positiva kontot. Det är väl ingen spelare som riktigt kommer upp i nivå idag. Ingen faller ur ramen heller, men det finns en del till hos samtliga att ta fram. Men en poäng är bättre än noll även om det syntes ganska tydligt att vi inte var nöjda med vår prestation efter matchen.

Matchfakta HK Guldkroken – Värnamo HK 16–16 (8–6)

Målskyttar Värnamo HK: Alma Jasarevic 5, Sanna Johansson 2, Johanna Boberg 2, Lisa Karlsson 2, Sofie Andersson 2, Ida Rimark 1

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *