Sport

Elfte raka utan seger för IFK

Elfte raka utan seger för IFK

Sport IFK Värnamo fortsätter att ha det tungt i Superettan.

I dag blev det elfte raka matchen utan seger sedan Ljungskile vunnit med 2–0 (1–0).
IFK vann över Dalkurd med 1–0 den 2 juli. Sedan dess är IFK-raden denna:
11 0 5 6 8–20 5

En man gör ju inget lag men visst saknas Issam Jebali som gör succé i allsvenska Elfsborg. I dag gjorde Issam Elfsborgs 2–1 när man spelade 2–2 mot Gefle.

IFK-tränaren Jörgen Petersson var besviken efter slutsignalen:
– Det är jag alltid när vi förlorar, säger han.
Han var dock inte besviken på någon enskild spelare. Han noterar att Ljungskile vann rättvist men fram till 1–0 tycker han att IFK var bättre.

– Vi hade behövt en ledning och hade också vassa chanser. Sedan kom Ljungskile med 1–0 som var ett riktigt skräpmål, säger Jörgen.

Saknar då Issam Jebali i laget?
– Vi kan inte sakna någon som inte är med i vårt lag men visst är han en mycket bra fotbollsspelare. Vi jobbar dock med det lag vi har.

Jörgen och hans tränarkollega Peter Kuno Johansson får nu försöka få igång killarna till nästa match, Åtvidaberg hemma. Kanske dags att bryta trenden utan vinster.

I dagens match är det svårt att ge plus till någon mer än målvakten Jonathan Rasheed. Ingen stack ut. Det saknas helt enkelt matchvinnare just nu i IFK. Man har inte den där vasse avslutaren. Även om anfallarna skapar lägen har de svårt att få bolluslingen i mål.

Nu ska vi ändå inte tro annat än att IFK ska rädda kontraktet. Det är en bit ned till  kvalplatsen men det vill nog till att plocka några poäng till för att vara på den helt säkra sidan.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *