Dramatiska matcher

Sport Det var dramatik i de sporter som är i slutspel men faktiskt även i en premiärmatch för Öster.

Öster i superettan utpekas som an av de största favoriterna men i premiären mot Degerfors blev det tufft. Gästerna tog ledningen redan i minut 27. Efter en timmes spel fick Öster en straffspark men det blev ingen nätkänning

Niklas Söderberg fick in en kvittering till slutresultatet 1–1 i minut 93. Då hade han varit på plan i elva minuter. Degerfors var bättre i första halvlek, Öster i den andra.

I innebandyns slutspel vann Kalmarsund över Växjö med 7–4. Därmed står det 3–3 i matcher inför avgörandet i Växjö.

Hallby från Jönköping försöker att kvala sig kvar i herrarnas handbollsligan och det blev en första match på bortaplan mot Vinslöv. Hallby ledde ett tag i andra halvlek med fem mål men hemmalaget kom närmare och närmare för att nå 29–29. Därmed blev det förlängning. Till slut vann Hallby med 33–31 och har ett bra utgångsläge inför returen. Blir det en tredje och avgörande match så går även den i Jönköping.