Sport

DM-medaljer till VSS

DM-medaljer till VSS

Sport Den gångna helgen har åtta simmare från Värnamo Simsällskap varit i Jönköping för att simma DM, distriktsmästerskap.

Där mätte de sina krafter mot både SM-medaljörer och landslagssimmare från Småland och Östergötland. Många fina simningar blev det med flera personbästaresultat.

– Roligt att de kan simma såhär fort så tidigt på säsongen” säger tränaren Christoffer, som är mycket nöjd med att alla simmade fortare än de gjort tidigare trots att det är några veckor kvar till höstens mål med framför allt ungdoms-SM.

Bäst gick det för Erik Stensson – som trots att han går upp en klass på ungdoms SM och därför har lite andra distanser att tävla på – gjorde väldigt fina resultat. Han slog personliga rekord på allt han simmade och höll sig hela tiden långt fram i resultatlistan med ett silver på senior-DM och ett brons på junior-DM som främsta placeringar.

Även Robin Pettersson, Lovisa Svensson, Wilma Rönnäng, Elvira Davidsson och Hanna Mirkhan var med och presterade på topp med flera fina tider och förbättrade sina placeringar från anmälningslistan.

Med på tävlingen från Värnamo SS var också Anton Bäckman och Pavle Skoric för att simma lag och gjorde det väldigt bra och överraskade med väldigt snabba simningar.

– Lagkapper är ett bra sätt att bygga upp en lagsammanhållning och få kämpa tillsammans i en annars individuell idrott, tycker Christoffer.

– Vi har fått en bra start på säsongen, fortsätter vi så här bra kan det bli väldigt spännande i början av december, avslutar en väldigt nöjd tränare.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *