Direkt, IFK–Varberg, slut: 5–0

Sport Det är nu det ska avgöras.

Ska IFK Värnamo säkra kontraktet eller blir det kval för fortsatt spel i superettan. Värnamo.nu är på plats och rapporterar.

Senaste händelse är placerad överst.

90+1.50 Matchen blåstes av.

90+1 MÅL: 5–0. Gentrit Citaku slog in sitt andra mål.

90.00 Tilläggstid: 1 minut.

87.00 Bara 3 minuter återstår av ordinarie tid, men vi kan redan nu konstatera att IFK:s supeetttan-saga får ytterligare ett kapitel.

82.40 Frispark Varberg i bra läge. Bra slagen frispark, men Rasheed tänker hålla sin tionde nolla.

76.30 MÅL: 4–0. Johan Svahn slog hörnan och PC upp med skallen och nickade in fyran. Läckert! Det  var hans elfte mål för säsongen.

76.00 Hörna IFK. Den första i dag.

71.05 Spelarbyte Varberg: Karl Söderström ut/Oliver Nåfors in.

70.40 Varning Varberg: Arbios Mzi gult kort.

68.50 Fint IFK-spel, men lite för ”snäll” avslutning av Cederqvist.

64.45 Spelarbyte Varberg: Sebastian Crona ut/Nsima Peter in.

63.30 Högst i dag, skreks det förr. Dagens högsta boll fick vi nyss se, levererad av målvakt Rasheed.

61.15 Jättechans för Varberg, men utanför.

60.00 Regnet har ökat.

55.50 MÅL: 3–0. Jättefint viljespel med flera inblande. Citaku sköt, PC sköt men till slut fick Johan Svahn och smällde in trean.

47.30 Dagens publiksiffra: 816.

47.20 Hörna Varberg men frispark för IFK.

Kl 17.03: Andra halvlek startade.

45.00 Spelarbyte Varberg: Peter Nyström ut/Arbios Mzi in.

Ställning i övriga matcher: Syrianska–GAIS 0–0, Örgryte–Assyriska 0–1, Dalkurd–Sirius 0–1, Ljungskile–Trelleborg 1–2, Frej–Degerfors 1–0 och Halmstad–Athletic 0–1.

Det är fortfarande paus, men det var skönt att komma in i pressrummet för att värma sig och samtidigt få en mugg kaffe plus korv med bröd. Det smakade extra bra så korvkokaren kan sträcka på sig.

PAUSSTATISTIK: Avslut på mål: 2–2, Avslut totalt: 3–4, Hörnor: 0–5, Frisparkar: 8–7, Offside: 0–2.

45+1.20 Domaren signalerat för paus. Det ser bra ut för IFK, ledning 2–0. Fullt rättvist då IFK visat betydlig mer vilja än sina motståndare.

45.00 Tilläggstid: minst 1 minut.

44.00 Spelavbrott då Varbergs lagkapten Peter Nyström fått en smäll.

41.30 Bra chans för Varberg, men Rasheed rätt placerad.

34.00 Femte hörnan för Varberg. Inga problem för IFK.

32.20 Hörna Varberg, som gav ny hörna men den rensade IFK undan.

30.30 Varning Varberg: Thomas Boakye gult kort.

29.10 Hörna Varberg och nick utanför.

28.00 Varning IFK: Citaku gult kort.

21.30 Varbergs Christoffer Arvidsson slog till och Rasheed fick på en hand till hörna. Den blev resultatlös.

18.30 MÅL: 2–0. Gentrit Citaku snirklade, slog till bollen i stolpen – men i mål.

14.55 MÅL: 1–0. IFK i offensivt tryck och till slut fick Cederqvist chansen och tog den. Han dundrade bollen i mål.

12.25 Cederqvist nick utanför, men i svårt läge.

10.40 Sus genom publiken då BoIS:are missade språngnick i bra läge.

07.30 Jätteläge för IFK. Victor Nilsson fick in ett pass från höger, Cederqvist drog till på volley men över.

07.00 Varberg har haft mest boll, men inte kommit till avslut.

02.00 Citaku lyfte in bollen framför Varbergs mål där både Chennoufi och Cederqvist befann sig, men Varberg fick undan bollen.

Kl 16.00: Matchen startade.

Kl 15.50: Varbergs BoIS är IFK:s sista motståndare i årets seriespel. Hallänningarna har gjort en stark säsong och är femma inför slutomgången. I dag spelas ju alla matcher samtidigt. Nsima Peter är en av Varbergs bästa spelare och har gjort tio mål. Men, han är inte med i startelvan utan ”förpassad” till bänken.

Kl 15.45: Uppvärmningen pågår, men är strax över. Det är kylslaget över Finnvedsvallen, det blåser och regnar en aning. Speciellt många åskådare har inte ”ramlat in”, men merparten värmer kanske sig in i det sista i bilarna.

Det är ju annars en oerhört viktig match och klart är att IFK spelar vidare i superettan om det inte blir förlust. Syrianska är ju tre poäng efter och de måste besegra GAIS för att ha chans att nå ikapp IFK.

När det gäller IFK:s lag är det ganska väntat. Att Simon Nilsson inte startar förvånar lite, men enligt en uppgift är han inte helt OK.