Sport Det är celebert besök på Finnvedsvallen denna afton då IFK Värnamo gästas av fyrfaldiga svenska mästarna Halmstads BK.

Värnamo.nu är på plats och rapporterar från matchen.

92.00 Stor kalabalik vid hörnan, men Engström lyckades få undan bollen.

91.15 Spelarbyte HBK: Gabriel Gudmundsson in/Fredrik Olsson ut.

91.15 Hörna HBK.

90.00 Tilläggstid: minst 2 minuter.

87.35 Oskar Johansson fick chans, men det blev en ”strumprullare”.

86.40 Matchvärdens pris till bästa spelare, HBK: Ruud Tveter, IFK: Rasheed.

85.20 Jätteläge för IFK. Culum blev fri, ruschade, inlägg til PC som passade bakåt till Simon Nilsson, som i sin tur sköt, men rakt på HBK:s målvakt.

83.00 Hörnan blev för hög och för långt, ut i intet.

82.40 Svahn fixar smart till en hörna.

81.30 Ruud Tveter sköt frisparken, men Rasheed på rätt plats.

80.50 Frispark HBK i vasst läge.

80.30 HBK trycker på intensivt.

73.50 Spelarbyte IFK: Simon Nilsson in/Gentrit Citaku ut.

73.00 Varning HBK: Antonio Rojas gult kort.

72.10 Haksabanovic sköt håren hård straff, men Rasheed räddade – fantastiskt!

71.10 HBK:are fälld och straff.

70.05 Spelarbyte HBK: Ivo Pekalski ut/Antonio Rojas in.

69.45 HBK pressar hårt, nytt avslut, utanför.

65.35 Haksabanovic nedriven precis utanför straffområdet och frispark för HBK i bra läge. Frisparken slogs över.

59.30 Frispark Citaku som Martin Claesson nickade tätt utanför.

58.00 Speakern meddelar publiksiffran: 3 088.

55.00 Hörna HBK, som Winst nickade undan.

51.20 Skott HBK som Rasheed räddade vid stolproten.

50.30 HBK har haft mycket boll de senaste minuterna. IFK är på rätt plats, men har svårt att vända upp till anfall.

46.00 Skott HBK som Rasheed boxade till inkast.

45.00 Varning HBK: Stojan Lukic (mv), H (45).

Kl 20.00: Andra halvlek startade.

PAUSSTATISTIK: Avslut på mål: 1–4, Avslut totalt: 4–4, Hörnor: 2–1, Frisparkar: 7–4, Offside: 2–1.

Ställning övriga matcher: Ljungskile–Athletic 1–1, Sirius–GAIS 0–0.

47.00 Domaren blåser för paus.

46.25 IFK skott rullade utmed HBK:s mållinje, men fick hörna.

45.00 Tilläggstid: minst 2 minuter.

44.05 Varning HBK: Ivo Pekalski gult kort.

40.50 Citaku på benen igen, men han tar sig för huvudet efter en smäll.

39.15 Skott HBK som Rasheed med möda fick en hand på och IFK kunde rensa. Samtidigt avblåst då IFK:s Citaku ligger skadad.

38.30 Citaku nära få igenom en djupledsboll till Culum.

36.15 Spelarbyte IFK: Ellis Culum in/Adam Chennoufi ut (skadad).

32.25 Mera IFK, Chennoufi avslut utanför.

31.40 Cederqvist vann motlägg mot HBK:s målvakt, men bollen rullade fort och PC hann ej upp den.

30.30 IFK ställde om från egen planhalva. Citaku ruschade för fulla muggar och satsade på hårt skott, men aningen utanför bortre stolpen. Bra försök.

26.40 Hörna HBK. Nick följde, men utanför.

22.50 Hörna IFK, sedan HBK nickat undan inlägg från Victor Nilsson. Hörnan rensade HBK.

18.50 MÅL: 1–1. Pär Cederqvist dundrade upp kvitteringen efter bra tryck.

18.30 Fint IFK-spel, men sista passet gick inte fram. Bollen kvar i HBK:s straffområde och IFK fick åter tag i den.

15.10 MÅL: 0–1. HBK fick fria ytor på sin vänstersida, inlägg och pang i nättaket genom Fredrik Olssom.

11.10 Skott HBK som Rasheed fångade.

10.20 Skott Johan Svahn, men HBK:s målvakt räddade ganska enkelt.

ca 04.00 Skott HBK som Rasheed klarade.

ca 02.00 Matchklockan har inte gått igång, men det är aggressiva takter från båda håll. Nye Citaku försökte med avslut, men det strandade på en motståndare.

Kl 19.00: Matchen har startat.

Kl 18.52: Strömmen av inkommande publik har ökat markant. Där IFK-klacken huserar är det snart fullt medan det är oväntat glest där supportrar till bortalaget håller till.

Kl 18.50: Lite IFK-statistik, fem spelare har deltagit i samtliga 20 matcher. Det är målvakten Jonathan Rasheed, Pär Cederqvist, Johan Svahn, Oskar Johansson och Freddy Winst. Dock är det bara Rasheed som varit på plan under samtliga minuter.

HBK har tre spelare som varit med alla 20 matcherna, målvakten Stojan Lukic, Alexander Henningsson och Sead Haksabanovic.

Kl 18.40: HBK spelade förra året i allsvenskan och dit är laget på väg igen. Hallänningarna intar andra plats bakom Sirius, men är tre före Dalkurd som redan spelat sin match i 21:a omgången.

IF har halkat ned till åttonde plats då GAIS, Åtvidaberg och Trelleborg passerat under de senaste omgångarna. Med 28 poäng är dock Värnamo bara två efter femman GAIS. Kikar man bakåt i tabellen har IFK nio poäng tillgodo på Syrianska som intar en av de två kvalplatserna.

Tre matcher har spelats i denna omgången. Det är: Dalkurd–Syrianska 2–1, Åtvidaberg–Degerfors 3–2 och Assyriska–Ängelholm 2–2. Utöver kvällens match på Finnvedsvallen spelar Sirius–GAIS och Ljungskile–Athletic. I morgon möts Trelleborg–Frej och på onsdag Varberg–Örgryte.

Kl 18.30: Det återstår en halvtimme innan det ”smäller”. När lagen möttes på Örjans vall bjöds IFK direkt på ett par smällar. HBK gjorde 1–0 i sitt första anfall, 2–0 i sitt andra och det hade inte gått många minuter.

Lagen är ute på arenan och värmer upp och publik strömmar in ganska hyggligt. Det är ju gratis entré, vilket borde locka. Att det blir minst ett par tusen är ingen vild gissning.