Det här var inte bra, IFK

Sport Mållöst men poäng i bortapremiären följt av mållöst och förlust hemma mot Ljungskile SK.

Säsongen har inte börjat bra för IFK Värnamo.

Förra året vann Värnamo båda mötena mot bohusklubben och att de skulle förlora tre raka sågs lite långsökt. Dessutom har Ljungskile SK genom årens lopp varit en svår motståndare för de vit-blå trots att IFK ändå vunnit fyra gånger av tio försök.

Att IFK förlorade i dag hemma på Finnvedsvallen går inte att bortförklara. Sett till 90 minuter vann Ljungskile rättvist.

Första halvlek var tämligen medioker och innehållslös. 0–0 var logiskt, ty inget av lagen hade mäktat leverera någon boll mot motståndarmålet. Två gånger var hade de – dock – haft avslut utanför målställningen.

Direkt efter paus var det IFK som först hade avslut mot mål och under sju-åtta minuter såg det bra och hoppfullt.

Men, Ljungskile redde ut de ”stormarna” och flyttade över spelet mer och mer på IFK:s planhalva. Successivt började 0–1 ligga i luften och det kom efter drygt 63 minuter efter en hörna som IFK aldrig kunde rensa undan.

Ljungskile fick automatiskt mer energi medan IFK inte hittade varken kraft eller motmedicin. Så det blev även 0–2, som ett brev på posten.

Missnöjd med prestationer

Givetvis var det bistra tongångar i hemmaläger och bland supporters. Peter ”Kuno” Johansson medgav på presskonferensen att det här var inte vad IFK önskat sig.

– Vi hade förväntat oss bättre passningsspel, att vi varit mer precisa så vi är besvikna, klargjorde Johansson.

IFK har ju ett antal nya spelare som inte ännu växt in i superetta-kostymen. Allt tar sin tid och så måste det vara.

– Det var lite spänt, säger Kuno.

Gladare var förstås Ljungskiles tränare Jonas Olsson.

– Vi är jätteglada att vända hem med tre poäng. Värnamo borta är aldrig lätt och vi blev lite överraskade att planen var fantastiskt fin. Det gjorde att vi hade svårt med långa bollar, men alla bidrog och efter Värnamos hårda press i början av andra halvlek, kunde vi vända om och både göra 1–0 och 2–0.

– Vi levde inte upp till de förväntningar vi har på våra prestationer. Speciellt inte i första halvlek som var medioker från båda håll. Direkt efter pausen tog vi tag i det, hade läge, ett friläge och ett stolpskott.

• Något du efterlyste?

– Vi har för lite avslut och vi måste vara mer desperata, speciellt då vi ligger under, suckade Peter Johansson.

Mittbacken David Engström fick pris som bäste hemmaspelare och en av få som kom upp i någorlunda standard. En som försökte, jagade och trixade var Issam Jebali, men dessvärre rann många av hans idéer ut i tomma intet.

Två matcher utan mål och jakten går vidare. Tredje matchen spelar IFK på lördag borta mot Varbergs BoIS.