Det här skulle IFK vunnit

Sport Stor dominans, tidigt ledningsmål, klockren stolpträff och ytterligare chanser.

Men, IFK Värnamo fick bara oavgjort hemma på Finnvedsvallen mot GAIS. 1–1 blev slutresultatet.

Det var ett tungt poängtapp efter en i 60-65 minuter utmärkt IFK-insats. Så långt var det närmare både 2–0 och 3–0 i stället för kvittering.

Värnamo förde spelet, gjorde det charmant och var överlägset i första halvlek. 1–0 kom och inte för inte var det artisten Issam Jebali som gjorde målet, serverad av Oskar Johansson.

Så långt hade GAIS inte haft ett enda avslut.

Så nära, så nära…

Jebali malde på, snurrade och avslutade. En gång var ett motståndarben i vägen, en nick for över ribban och så var bara en stolpe i vägen från att det blev 2–0.

GAIS gjorde ett spelarbyte direkt i andra halvleks start och nästa i 56:e minuten då David Johannesson kom in och fick fart på sitt lag.

Efter en dryg timmes spel var matchen utjämnad. Rasheed i IFK-målet fick göra en makalös räddning. GAIS fick ny energi och kvitteringen var ett snyggt mål i 66:e minuten.

Men, Jebali var synnerligen nära att ge IFK ledningen igen. Han gjorde allt rätt, siktade bra, men mirakulöst fick GAIS-keeper sista ordet.

Sedan böljade det åt båda håll samtidigt som regnet ökade. Både IFK och GAIS hade chanser att avgöra, men det blev oavgjort.

GAIS tränare Benjamin Westman summerade så här:

– Vi var bleka i första halvlek och Värnamo ledde välförtjänt. Vi pratade i pausen om att kliva fram mer och var ett nytt lag i andra halvlek.

– Vi började hota mer och 1–1 gjorde vi välförtjänt. Sedan kunde det slutat hur som helst, vi hade en boll som dansade på mållinjen och Värnamo några chanser.

IFK:s tränare Jörgen Petersson höll i stort med kollegan hos gästerna.

– Det var två lag som ville vinna, en bra match med bra prestationer, sa Petersson.

Naturligtvis var han speciellt nöjd med första halvan.

– Bra och vi skulle gjort något mål ytterligare.

– I andra fick vi det jobbigare och de gjorde 1–1, fint mål som man får leva med. Tycker dock att vi hade de klarare chanserna och på Issams friläge gjorde ju deras målvakt en fantastisk räddning.

Mycket var bra

Issam Jebali fick priset som bäste hemmaspelare och han var ständigt ett orosmoment för gästerna. Men, det fanns fler som förtjänar att omnämnas.

I backlinjen var Freddy Winst närmast felfri och gjorde ett rejält jobb. På högerkanten hade Victor och Simon Nilsson i första halvlek mycket bra samarbete och låg bakom flera bra attacker.

Martin Claesson på mitten är på rätt plats vid rätt tillfällen och Oskar Johansson, som av en del ansetts ”anonym”, klev fram med bravur. Han och Jebali hade många samspel, de låg bakom ledningsmålet och var nära att få göra det igen.

Mycket var bra och det enda som saknades var att det bara blev en poäng i stället för tre.

Men, det kommer nya chanser. Nästa är 21 maj, åter hemma, och då mot Syrianska.