Sport

Derbyseger för VHK-juniorer

Derbyseger för VHK-juniorer

Sport

nu/wp-content/uploads/2015/11/varnamo-hk-dam-seger-151113.jpg”>

Det blev en kontrollerad seger för Värnamo HK damjuniorer i gårdagens bortaderby mot Anderstorp SK, 26–19.
Lagets tränare Peter Alzèn kommenterar:

Även i denna match valde vi att rotera en del på truppen. Fem av sex sexmetersspelare från förra helgens vinstmatch stod denna gång över eller fick andra roller. Sofie Andersson och Amanda Svensson var de två som gjorde säsongsdebut denna kväll.

Anderstorp verkade även de rätt sugna på två poäng och mönstrade en stor trupp där flertalet av spelarna har stora roller i deras divion 2-lag samt att de kryddat med ett par av de duktiga A-flickorna som förra helgen tog en fin fjärde plats i Sverigecupen. Så lite spänd på hur vi skulle stå oss mot detta motstånd var man allt.

Nu blev det inte så mycket spänning, vi hade kontroll från start till mål och tvingade ASK till timeout efter åtta minuters spel och då hade vi ryckt till oss en 6–0-ledning.

Vi fortsatte trumma på och kunde ganska nöjda ta en välförtjänt halvtidsvila med hela nio bollar att gå på i andra halvan.

I andra halvlek passade vi precis som förra helgen på att gå runt ordentligt på folket och mer eller mindre bevaka vår ledning. Unga talangen Blenda Limani fick en ärlig chans att utveckla sitt mitt-nio-spel bland anna. Vi kunde mycket nöjda pusta ut efter väl genomför insats. Resultat är kanske inte det viktigaste i juniorserien, men derby är derby och bägge lagen var ganska sugna på att visa vilka som har den starkaste juniorhandbollen för tillfället.

Vi har en bredd som är mäktig. I dag kom vi till spel utan en hel del spelare som dragit ett stort lass innan, men vi har minst tre spelare på varje position som håller en hög nivå, så trots stora ändringar på trupp och roller hölls prestationen på hög nivå.

Som alltid är det kollektivet som skördar framgång, och den attityd och glädje som hela truppen sprider betyder en hel del. Men som alltid finns det individuella toppar i varje match med. Amanda Bard i målet är även denna gång magisk och levererar mängder med avancerade parader. Alma Jasarevic var även hon het som en kamin med tio fullträffar från sin skottarm.

Selma Veladzic fortsätter sitt skytte från förra helgen och Isagel Josefsson gör fyra mål från mitt nio position. Men det är som sagt laget som levererar och det 3-2-1 försvar som vi valt att försöka utveckla denna säsong sitter mer och mer även om det fortfarande finns lite att slipa på. Framåt spelar vi ganska okej även om jag vet att vi har ytterligare en nivå att ta fram, även det något som ska finslipas lite till nästa match mot Eksjö.

Anderstorp då? Johanna Boberg är en spelartyp som vi visste skulle skapa en del jobb för oss, och mycket riktigt tycker jag hon gjorde en fin match där hon blev målbäst för hemmalaget. Sedan är de duktiga tjejerna födda 00 alltid roliga att se. De kanske inte levererade mängder med mål, men de visade fin speed och kommer att bli riktigt duktiga seniorspelare om några år.

Nu väntar på nytt ett kort speluppehåll innan vi tar oss an Eksjö på hemmabana torsdagen den 26 november

Matchfakta
Anderstorp SK-Värnamo HK 19–26 (7–16)

Målskyttar Värnamo HK: Alma Jasarevic 10, Selma Veladzic 6, Isagel Josefsson 4, Lisa Karlsson 2, Emma Hansson 1, Blenda Limani 1, Belma Vila 1, Sofie Andersson 1

Peter Alzèn

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *