Sport

Dardania vann seriefinalen över Peking

Dardania vann seriefinalen över Peking

Sport Seriefinalen Peking - Dardania i fotbollssexan slutade 1–2 efter segermål i slutsekunderna.

Peking hade inlett serien med sju raka matcher när man ställdes mot ett Dardania med sex vunna, en oavgjord och en förlust. Nu har Dardania passerat i tabellen, en före tvåan Peking men med en match mer spelad.

Avslutningen blev minst sagt dramatisk, hands på en hemmaspelare i straffområdet.
– Helt riktigt dömt, säger Burim Rama i Dardania.
– Fel fel. De sköt med avsikt på hans hand, säger Kalle Björnlund i Peking.

Domaren hade bestämt sig och det hade även Luan Rizani i Dardania. Han sköt men målvakten räddade. På returen lyckades luan ändå slå bollen i mål.

– Visst var Dardania bättre än oss men det var tråkigt att vi förlorade på denna straff, säger Kalle Björnlund, 52, veteran på plan.

Dardania hade fått en smakstart med mål bara efter 3–4 minuter genom Luan Rizani. Kvitteringen kom ungefär mitt i andra halvlek genom Marin Gheorghe Ruja.

Peking spelade inte som en serieledare. Dels på grund av motståndet, dels för att man saknade sex man av olika anledningar. Lagets skyttekung avstängd och sedan andra borta av diverse orsaker.
– Vi saknade hela ordinarie mittfältet och fick det tufft. Men alla våra spelare kämpade bra, inflikar Kalle Björnlund.

Värnamolagets spelande tränare Burim Rama var mycket nöjd med spel och seger:
– 1–1 hade inte alls varit rättvist. Spelet var på deras planhalva i 75 av 90 minuter och vi hade bland annat stolpträffar och andra klara målchanser i båda halvlekar, påpekar Burim.

Han tycker att man rullade boll riktigt bra och berömmer hela laget men lite extra backlinjen samt tvåmålsskytten Luan Rizani och Mohammed Reza Mohammadi.

– Nu har vi allt att spela för. Det är bara tuta och köra och vinna resten så vinner vi serien, säger Burim förhoppningsfullt.

Text: Per Bunnstad
Foto: Anette Hedin och Tero Väisänen

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *