Dardania föll i kvalet

Sport På Månsarps IP tog säsongen slut för FC Dardania.

Man föll i den första kvalomgången till division 5 mot Månsarps IF. Siffrorna blev 3–2 (1–1) Dardania var annars väl så bra som hemmalaget men fick inte till det. Det var tredje gången Dardania kvalar till femman utan att lyckas avcancera i seriesystemet.

– Vi släppte dessutom till för enkla baklängesmål, menar tränaren Burim Rama.

Det var hemmalaget som fick ledningen. Men Dardania replierade i praktiken omgående genom kvitteringsmål av Armend Gashi.

En kvart in på andra halvlek tog Dardania ledningen med 2–1 genom Luan Rizani och det såg riktigt bra ut. Men kontrollerade spelet men Månsarps 2–2 en knapp kvart före slutet gjorde det hela ovisst på nytt.

Och åtta minuter före full tid föll avgörandet. Ett mål som livligt diskuterades efter att assisterande domaren vinkat för offside. Efter överläggning beslutade sig huvuddomaren för att godkänna målet.

– Det känns visset. Här har man kämpat en hel säsong och så blir slutet på detta viset, säger Burim.

Trots en bra press resterande speltid lyckades Dardania inte få till en kvittering och fortsatt spel i sexan därmed ett faktum.

De spelare som förtjänar bästa betyget är de bägge målgörarna.

– Annars är jag nöjd med säsongen. Vi har varit stabila i seriespelet och fick vår kvalplats som serietrea. Men också här lite otur i seriespelet. När International drog sig ur serien ströks deras matcher. Det tjänade Kulltorp på som spelat oavgjort mot dem. Tycker det är konstigt att räkna bort alla matcher ett lag spelat. Då känns det rättvisare att man i stället ger wo-segrar till deras motståndare i återstående matcher. Nu är det bara att komma igen och hoppas att vi blir starka till nästa säsong och då kan ta oss upp, avslutar Burim.