Sport

Dags för hemmapremiär

Dags för hemmapremiär

Sport Bortapremiären är avklarad och i dag är det dags för IFK Värnamo att visa upp sig för hemmapubliken.

Precis som i fjol är Ljungskile SK första gäst på Finnvedsvallen.

Och, då vore det förstås toppen om vi kan få en repris. Förra året (7 april) vann IFK med 2–1 inför 1 273 åskådare. Det var fjärde bästa publiknoteringen 2015 efter 4 489 mot J-Södra (1-kronasmatch), 1 869 mot Utsikten och 1 678 mot Athletic United.

Utsikterna att det ska kunna bli 1 500 kring vallen är goda. IFK lockar ju också med att de 300 första åskådarna får en gratis sittplats på den nya läktaren.

Vädret ser ut att bli bästa tänkbara och en poäng borta i seriestarten försämrar inte. IFK mötte ju Trelleborgs FF på Vångavallen, en nykomling av aktat slag och att möta nykomlingar i serieupptakter är alltid knepigt. Fråga bara Malmö FF…

Truppen i dag

Positivt för IFK:s del är att truppen är intakt med följd att tränarduon Jörgen Petersson och Peter ”Kuno” Johansson har angenäma problem att snida ihop startelvan. Truppen till dagens match är för övrigt uttagen och ser ut så här:

Jonathan Rasheed, Tobias Andersson (målvakter), Viktor Nilsson, David Engström, Johan Andersson, Peter Jul Nielsen, Freddy Winsth, Henrik Widén, Tobias Englund, Dido Hussein, Ellis Cullum, Otto Eriksson, Simon Nilsson, Johan Svahn, Martin Claesson, Oskar Johansson, Issam Jebali, Pär Cederqvist.

Precis som IFK inledde Ljungskile med oavgjort. Även de mot en nykomling, Örgryte, men på hemmaplan. 1–1 blev det sedan båda målen gjorts mellan 33:e och 39:e minuterna.

LSK tillhör definitivt toppfavoriterna i superettan och är nästan alltid med och krigar om de främsta placeringarna. Så, det är ingen enkel hemmapremiär de vit-blå ställs mot, men samtidigt finns det inga ”givna” segrar i den här serien.

Att tippa matchen är ingen idé. Det kan sluta hur som helst. Så här har det gått när lagen mötts på Finnvedsvallen tidigare med IFK:s siffror först:

2011: 0–2, 2012: 2–2, 2013: 1–0, 2014: 1–4 och 2015: 2–1.

Fakta inför matchen

IFK:s senaste: Trelleborg (b) 0–0.

LSK: senaste: Örgryte (h) 1–1.

Fjolårets möten: IFK–LSK 2–1 (vår) och LSK–IFK 0–2 (höst).

Möten i superettan: 10 matcher och LSK har tagit 16 poäng och IFK 13. IFK har vunnit 4, oavgjort 1 och förluster 5 med målskillnaden 15–21. Hemma har IFK tagit 7 poäng och borta 6 poäng.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *