Sport

Corona bland många spelare

Sport Coronaviruset har totalt slagit till mot minst ett 20-tal spelare i olika lag runt om i bygden och senast hos Värnamo Volley.

Vi har tidigare berättat att spelare i fotbollsklubbarna Liljan, Dardania och IFK Värnamo haft spelare med coronaviruset. Senast noteras att fyra spelare i Värnamo Volley haft viruset och ma väntar på två svar till.
– De har knappt varit sjuka: Lite förkylda och trötta så det ska inte vara någon fara för seriestarten. Vi är en stor trupp så vi är bra med spelare på träningar, berättar volleybolltjejernas tränare Jessica Sandberg.
– Säkert några fler av oss som haft det men inte testat i tid eller testet alls för det varit så svaga symptom. Men ingen fara för seriestarten som sagt.

Hos Värnamo GIK är några spelare och en ledare förkylda men där tror man inte att det är coronaviruset. Ett par spelare har testat sig negativt och ingen positivt.

Det är med idrotten som i samhället i övrigt: Just nu är det särskilt ungdomar som drabbas av coronaviruset. Faran är långt ifrån över.

Arkivbild från Folkhälsomyndigheten

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *