Sport

BSOK var med i täten

BSOK var med i täten

Sport Det såg bra ut för Bredaryds SOK i Tiomilas ungdomstävling.

Efter två av fyra sträckor var BSOK med i absoluta täten.

Det började alltså riktigt bra. Axel Elmblad, en av landets bästa i H13-14, var hela tiden med i täten på första sträckan. Han var tvåa vid första radiokontrollen, en sekund efter ett norskt lag, Han var åtta efter 2,9 kilometer, elva vid förvarningen och spurtade sedan in som åtta vid växlingen. Då var ledande Växjö 23 sekunder före.

Tuva Nylund tog över ”stafettpinnen” och även hon gjorde ett kanonlopp och var med i täten. Tuva var sjua vid 1,2 km och växlade sedan över till Linnea Skalberg som nionde lag, 21 sekunder efter ett tjeckiskt lag som tagit över ledarpositionen.

På tredje sträckan spreds lagen ut ordentligt och tyvärr gick det inte på räls för Linnea. Hon kom efter sitt lopp in som 61:a och då var BSOK nästan tio minuter efter nya ledarlaget Stora Tuna.

På slutsträckan hade BSOK ytterligare en grabb som tillhör Sverigetoppen, Emil Auselius. Han fick ge sig ut i ett stressat läge. Emil fick inte till det perfekta flytet som hade behövts, men plockade i alla fall åtskilliga lag och förde BSOK i mål på 27:e plats.

Det är klart godkänt och laget var då 12.09 efter vinnande Stora Tuna, som i sin tur var nästan två minuter före ett finskt lag. Växjö OK blev bästa Smålandslag på nionde plats och Hakarpspojkarna var näst bästa på 23:e plats, en minut före Bredaryd.

BSOK hade också ett andralag och det blev preliminärt 161:a plats. I detta lag sprang Anton Gunnarsson, Hugo Auselius, Hanna Henningsson/Hedvig Severinsson och Ellen Sigvardson.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *