Sport

Bredaryd vann sexpoängsmatch

Sport Både Markaryds IF och Bredaryd Lanna IK vill undvika att ramla ur elitfyran eller behöva kvala.

BLIK tog i dag tre viktiga poäng genom att vinna just mot – och i – Markaryd.

När lagen möttes på Rocknevallen i våras blev det 0–0. Markaryd gjorde heller inget mål på sin hemmaarena, men det gjorde BLIK. Matchen slutade 0–2.

– Det är jag oerhört nöjd med och framför allt som vi genomförde matchen. Vi hade tappat fyra startspelare sedan förra matchen och ändå klarade vi att vinna den här måste-matchen, pustade BLIK:s tränare Tony Johansson.

Bland annat fick Oscar Johansson utgå efter uppvärmningen beroende på nackskada. Andreas Finnander fick ersätta.

– Och, det gjorde han charmant, underströk Tony.

• Vad stod det i paus?

– 0–0, och så långt var det inte mycket till spel utan mest kamp. Vi hade två jättebra lägen. Först Emanuel Rinaldo Miller som i friläge sköt i stolpens insida och ut, sedan hade Jonas Axelsson Blad ett skott som träffade en spelare annars hade bollen gått in.

• Men, det lossnade efter pausen?

– Då ryckte vi upp oss och första var inte bra, en av våra sämre i år. Vi fick fart på spelet och tajtade till bakåt. Markaryd chansspelade vilket öppnade upp det för oss och vi behövde inte vänta lägen på ledningsmålet.

Det kom i 49:e minuten på hörna som Oscar L Johansson nickade in.

– Sedan blev Oskar Broberg fälld, men domaren friade, vilket vi inte kan förstå. Men, det dröjde inte länge då Broberg, framspelad av Philip Palm gjorde 0–2.

• Så, nu får ni arbetsro?

– Nu är vi på rätt sida strecken, men fick två spelare avstängda till nästa match. Vi får glädja oss för den här rättvisa segern i dag, sedan får vi lägga upp planerna för nästa, säger Tony Johansson.

Han var storbelåten med sitt lags insats och Finnanders mittbacksspel liksom hela backlinjen och extra beröm för offensiven gav han till Jonas Axelsson Blad och Oskar Broberg.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *