Sport

Bra kört av Agne i Marknadsnatta

Bra kört av Agne i Marknadsnatta

Sport I värsta höstrusket körde Västra Östergötlands MK sin traditionstyngda tävling Marknadsnatta i går lördag.

Sex ekipage från Skillingaryds MK tog sig dit för att mäta sin krafter med den mellansvenska rallyeliten då tävlingen var avslutning på Svenska Rallycupen. Tävlingen vanns av Eddie Hörbing, Laxå.

Av de sex startande från SSMK tog sig tre i mål och tre fick bryta. Bäst lyckades Agne Josefsson i par med Per Andersson. Agne körde sin blott andra tävling trots att han uppnått mogen ålder men genom livets hårda skola har han lärt sig köra bil på ett förträffligt sätt och blev fyra i sin klass, C-förare Volvo Original.

I samma klass kom Marcus Kjellkvist/Inge Petersson sexa och Lennart och Oscar Karlsson på en sjunde. Marcus hade en bättre placering på gång men en punktering på sista sträckan punkterade denna möjlighet.

Bland de brutna hittar vi comebackande Christopher Zeijlon/Christofer Svensson som i sin nya bli fann att alla växlar inte var medskickade, åtminstone inte i rätt skick då tvåan inte fanns tillhands i önskad omfattning någonstans mellan ettan och trean.

Alexander Axelsson tillsammans med Nellie Karlsson – som han är tillsammans med även utanför rallybilen – fann sig sitta på ett elfel strax under passagerarstolen och innan felet till kortslutningen var funnet och åtgärdat hade tiden gått ut.

Bland de brutna hittar vi också Patrik Axelsson/Robin Sanell.

Kommande tävlingar för SSMK:s förare är finalen i Sydsvenska Rallycupen i Växjö den 29 oktober och sedan den 5 november då hela tolv ekipage från klubben finns på startlinjen i Nässjös Novemberskölden.

Mats Bergman

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *