Annie räddade IFK-poäng

Sport Annie Petersson hade bara varit på plan i cirka 15 minuter när hon gjorde 1–1 för sitt IFK Värnamo i bortamatchen mot Smedby.

Fler mål än så blev det inte i matchen torts att framför allt IFK skapade många målchanser.

IFK-tränaren Patrik Schellhas var mycket nöjd med tjejernas insats. Man spelade en fin fotboll men hade lite oflyt i avslutningarna med bland annat ett par ribbträffar.

Det började annars olyckligt när IFK redan efter ett par minuter tappade bollen på mitten. Hemmalaget agerade snabbt och kunde göra 1–0.

IFK spelade bra och efter paus ännu bättre. Kvitteringen kom efter 70 minuter och för framspelningen svarade Fanny Götesson. Fanny fick senare chansen att ge IFK ledningen på straffspark men hemmamålvakten räddade elegant.

Det mesta är bra med IFK just nu förutom att man gör alldeles för få mål i förhållande till antalet målchanser.

– Men målen tveklöst. Jag är inte orolig då vi spelar så bra, påpekar IFK-tränaren.

Försvarsmässigt var det mycket stabilt och mittbackarna Linnéa Aronsson och Olviia Folkesson briljerade. Emilia Schellhas svarade för en utmärkt första halvlek och Annie Petersson stod för för ett piggt inhopp.

– Det kändes ändå att vi blev lite snuvade på två poäng men vi kommer tillbaka, utlovar tränaren.

Närmast väntar Bergdalen på fredag och Nittorp på Nationaldagen.