Sport

Alexander kapade flera timmar

Alexander kapade flera timmar

Sport Alexander Axelsson, OK Stigen, hade 10 timmar och 24 minuter i sin Vasaloppsdebut.

I dag, i sitt fjärde race åkte han på 5.28.36.

Snacka om rekordslakt. Axelsson, boende i Malmö men OK Stigen i Värnamo i skidåkning, åkte Vasaloppet första gången 2008. Då på 10.24. Tre år senare i Öppet spår kom han till Mora på 8.52. Året därefter bröt han, men i dag var han tillbaka i Sälen för att ta revansch.

Han var där med ett kompisgäng från Malmö, med bland andra bröderna Viktor och Anton Hermansson, också Stigenmedlemmar. Axelsson såg bröderna Hermansson vid en matkontroll, hejade på dem och stack vidare mot Mora.

Dit kom han efter 5.28.36.

– Jag är jättenöjd. Det var jättefina spår hela sträckan, det har gått bra frånsett att jag hade kramp i armarna ett tag, pustar Axelsson.

Viktor Hermansson är en gammal barndomsvän och som åkt den här niomilasträckan fler gånger.

– Det kändes bra att åka förbi Viktor, myser Alexander.

Viktor sällskapade från start till mål med brorsan Anton.

• Hur var det att se Alexander susa förbi, frågar vi Viktor?

– Det var förstås tråkigt, men bara att gratulera. Han är värdig vinnare av oss i dag, stackmonster som han är, säger Viktor.

Bröderna Hermansson ”persade” också med besked med sina tider på 5.35.

Ja, det var en fantastisk Öppet spår-dag. En av de absolut bästa var det många som ansåg. Vädret var kanon hela dagen, solen sken och spåren höll.

Bröderna Hermansson får dela på den lokala tredjeplatsen. Hyllas ska också Jacob Mörhed från Vaggeryds SOK. Han låg strax efter bröderna vid sista kontrollen i Eldris, men hade bättre krafter kvar och nådde målet efter 5.33.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *