3–6 för IFK-damerna i cupspelet

Sport IFK Värnamo överraskade länge i cupspelet mot IFK Kalmar men fick till slut ge sig med 3–6.

IFK Kalmar är Smålands bästa damlag , åtminstone rent seriemässigt. Tjejerna som spelar i Elitettan visade också att man var bättre. Hemmalaget överraskade dock, särskilt i första halvlek,

IFK Värnamos bästa spelare, Fanny Götesson, gjorde 1–0. Efter kvittering valde IFK att ta sina två bonusstraffar. Det blev 2–1 genom Elin Fransson och 3–1 genom Fanny Götesson.

– En fantastiskt bra match av våra tjejer. Synd bara att det blev 3–3 i slutet av halvleken, säger hemmatränaren Patrik Schellhas.

Ledning i halvtid hade inte varit direkt orättvist. Men det blev lite många misstag. Det är dock inte så konstigt då Kalmartjejerna är vana vid ett helt annat spel.

I andra halvlek visade de rutinerade Kalmartjejerna att man har ett mycket bra lag. Efter 4–3 drog man ifrån och kunde till slut vinna klart.

– Deras tyngd tog ut sin rätt, säger Patrik.

Trots förlusten är han mycket nöjd med att ett ledarlag i division 2 klarar av att bjuda ett ås pass bra motstånd som man gjorde i kväll.

Emelie Carlbom i IFK Värnamo-målet var en av de bättre spelarna men tränaren rosar alla för deras attityd.
– Mittfältsspelarna slet exempelvis som galärslavar, noterar Patrik.

IFK Kalmar får nu möta Växjö DFF i finalen av Smålandscupen. Växjö vann i kväll med 4–0 över Westbo United från Gislaved.

Text: Per Bunnstad