3–0 för Kärda mot Horda

Sport Kärda IF besegrade Horda AIK med 3–0 (0–0) på Ljusseveka konstgräs i Värnamo.

Det var spel i Smålandscupen.

Det var en match med ganska få målchanser me ned bästa stod Kärda som väntat för. Man spelar i femman mot Horda i sexan och tanke på det var 3–0 relativt väntat.

– Det var mycket ställningskrig och särskilt i första halvlek då Horda lite överraskade oss, säger Kärdas tränare Oscar Petersson.

I andra halvlek spelade Kärda lite bättre och kunde rättvist gå fram till seger. Målen gjordes i tur och ordning av Jakob Björk, Dennis Andersson och Oscar Davidsson.

– Jag tror att Horda kan bli ett bra lag i sexan, berömmer Kärdas tränare.

Han ger lite extra plus till Jakob Björk och Kadir Hajrovic.

Hordas lagledare Torsten Lindberg var ganska nid med hur väl man stod upp mot Kärda:
– Vi räckte inte riktigt till och det var kanske inte så oväntat.

Isac Anderberg och Bartlomiej Krasowski får extra beröm. Även 53-årige Ronny Ulvedalen får plus för att han vaktade målet bra. Normalt är han målvaktstränare.

Tet: Per Bunnstad