Sport

21–21 för VHK-damerna

21–21 för VHK-damerna

Sport Värnamo HK spelade 21–21 (11–12) i damtrean mot Cyrus.

– Det var en högdramatisk match som inte innehöll så mycket skönspel. Det var mer kamp och heta känslor lagen emellan, noterar VHK-tränaren Peter Alzén.

De första tio minuterna var helt jämna innan bortalaget fick en bra period där de skaffade sig ett 3-målsövertag. VHK knaprar in lite av detta övertag och går till paus med en 11–12-underläge.

– Även i inledningen av andra halvan har vi det lite tungt och med cirka 20 minuter kvar att spela har vi ett 5-målsunderläge. Vi tar en timeout och med mycket moral, vilja och kamp gör vi sex raka mål och sista minuterna blir dramatiska.

Med enbart 60 sekunder kvar att spela med 21–20 ledning spelar VHK till ett bra kantläge, men bollen ville inte riktigt lagets väg där och Cyrus kunde med åtta sekunder kvar bomba in 21–21.

– Så här i efterhand får vi nog vara ganska nöjda med en pinne idag. Det där goa flytet infinner sig aldrig utan vi får verkligen kämpa oss fram till målen. Matchen är inte helt olik den borta i Hjo tidigare i höstas. Bakåt går vi även bort oss lite stundtals.
– Duktiga Josefin Laago tar mycket energi av oss och med sina sju mål är hon nog gästernas bästa spelare för dagen. Vi själva sprider ut målskyttet på många spelare idag vilket jag är nöjd med. Alma Jasarevic som normalt brukar göra mycket mål får hård bevakning på sig, men ligger bakom många av våra andra mål. Lisa Karlssons straffskytte är även det 100 procentigt. Även målvakten Amanda Bard gör en hel del fina prestationer.
– Men poängen tar vi som lag där hela truppen idag tar ansvar när det går lite tungt stundtals. Ingen topprestation men en kämpa poäng som kan vara värdefull längre fram, avrundar Peter Alzén.

Målskyttar Värnamo HK: Lisa Karlsson 7, Sanna Johansson 4, Sofie Andersson 3, Alma Jasarevic 2, Sanna Sibonjic 2, Johanna Boberg 1, Isagel Josefsson 1, Lilian Nguyen 1
Foto: Anette Hedin och Tero Väisänen
Inlag kl 18.32. Uppdaterat med bilder kl. 21.11

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *