2–1 i paus blev 2–4 för Rydaholm

Sport Trots ledning i paus med 2–1 föll Rydaholms GoiF ihop totalt i premiären i återkomsten till division 3.

Hemma på Kungshall tog gästande ronnebylaget Saxemara helt över efter paus med tre mål på raken och Rydaholm kom inte i närheten av någon premiärpoäng.

Annars var det Rydaholm som tog tag i taktpinnen och mycket rättmätigt tog man ledningen efter en knapp kvart då Haris Kolaric nickade inledningsmålet.

– Tycker att  vi kontrollerade matchen bra och det kändes förhoppningsfullt, menade tränaren Ilija Dobric.

Men så kom perioden som mer eller mindre knäckte Rydaholm. Man fick en mål bortdömt och istället går Saxemara upp och kvitterar.

– En ledning med 2-0 hade gett matchen helt annan karaktär, menar Ilija

Strax före paus kunde dock Rydaholm återta ledningen när Ivan Vasilj nickade ett inlägg från Ivan Spahic i mål.

Och efter paus var Rydaholm som ett helt annat lag – sett ur negativ synvinkel. Inget fungerade.

– Jag kände inte igen laget alls.  Märktes att bekymret under veckan med flera sjuka spelare spelare som inte kunde träna visade sig. Vi orkade inte helt enkelt inte, säger Ilija.

Det var ett besviket Rydaholm som lämnade planen poänglöst. Nu kan det bara bli bättre till nästa omgång.

– Nu behöver vi bra träningar att samla ihop oss på och att de som känt sig krassliga blir bättre. Man måste vara med från i en ny serie som nykomling, säger Ilija.

Sett till matchen i helhet var Ilija belåten med första halvlek. Andra halvlek var han helt missnöjd. Därmed blir det heller inga överbetyg till någon av spelarna. Undantaget blir dock målvakten Dzevad Salimagic.

– Han gjorde flera bra ingripande och räddade situationen från att bli ännu värre.