Speedway

Efter olyckan: Casper nyopererad och ser framåt

Speedway Det var i helgen som olyckan var framme och speedwayföraren Casper Henriksson kraschade i VM-tävlingen i Cardiff. Ett brutet nyckelben och en operation senare så ser nu 18-åringen framåt. – Det är bara att försöka blicka framåt och gå vidare och komma tillbaka så snabbt som möjligt.

Det var i det 13:e heatet i söndagens tävling som olyckan inträffade.
– Banan var väldigt spårig och hålig och inför mitt heat så vattnade på lite för mycket så när jag skulle gå in i andra svängen så kom jag på en hal fläck och snurrade runt och landade på nyckelbenet, berättar Casper Henriksson.

Under gårdagen opererades han och efter två veckors vila väntar nu rehabilitering.

Vad består den rehabiliteringen av?
– Det är bara att försöka röra på grejerna och försöka få tillbaka musklerna i vänstra sidan och få tillbaka rörligheten.

I nuläget så kan Värnamosonen som till vardags kör för Lejonen inte svara på när han kan tänkas vara tillbaka i tävling igen.
– Det beror på vad han som sköter rehabiliteringen säger. Det kan variera beroende på hur rehabiliteringen går.

Inför tävlingen i Wales låg Casper Henriksson bra till och han säger själv att det gick åt rätt. Nu blir det alltså ett abrupt slut i jakten på topplaceringar i totalen.

Hur tacklar man detta?
– Det är bara att stå sitt kast så att säga. Det är bara det som funkar. Det är tråkigt att det händer, men någon gång i ens karriär så kommer det hända sånt här. Så det är bara att försöka blicka framåt och gå vidare och komma tillbaka så snabbt som möjligt.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *