Skytte

Silver till lokala skyttar

Skytte Det blev två silvermedaljer till skyttar från bygden i Skyttiadens riksfinal.

Alice Sjöberg och Michaela Arvidsson  [1/6]

Elsa Nilsson från Värnamo blev tvåa  [2/6]

Supportrar  [3/6]

Lite paparazzi  [4/6]

Mihaela Arvidsson tvåa  [5/6]

Silver och paket för Michaela Arvidsson  [6/6]

Det var Elsa Nilsson, Värnamo och Michaela Arvidsson, Skillingaryd  som båda fick kliva näst högst upp på prispallen.

Värnamo Skytteförenings Oskar Andersson deltog i klass 15 sitt och han slutade på plats 18 samt Elsa Nilsson som deltog i klass 13 stå. Elsa tog silver i sin klass. Skyttianden började i november med en föreningsomgång. Sedan var det en zonfinal (Jönköpings Län), distriktsfinal (Småland) och regionfinal (Kalmar, Skåne, Småland, Halland). Det var de fem första i varje klass som gick vidare. Detta var för de yngre skyttarna den största tävling att vara med i.

• Alice och Michaela
Från Skillingaryds Skyttegille var det två skyttar, Alice Sjöberg och Michaela Arvidsson, som hade lyckats ta sig till riksfinalen. För Alice del som började med ståskytte i höstas så var det bara en bedrift att komma till final, men hon har haft en fantastisk utvecklingskurva. Hon deltog i klassen 13 stå. I den första 10-skottserien fick hon inte in skotten riktigt men hade bra på de tre sista 10-skottserierna så hon slutade på plats 13 av 25 deltagare.

• Silver till Michaela
För Michaelas del, som deltog i klassen 21 stå, som inte har tävlat så mycket denna säsong på grund av studier, var hon osäker på hur det skulle gå. Motståndet i denna klass var tuff med skyttar som många av dem som är riktigt duktiga. Men med hjälp av bland annat rutin kom hon på andra plats i grundomgången med endast en tiondel till förstaplats så var hon riktigt nöjd med att vara en av fem som gick till final. Efter finalen sedan så var det klart att hon tagit en silvermedalj.

• Här finns alla resultat (pdf)

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *