Skidor

Tv-inslag: Leo hyllad av SFK

Skidor Skidåkaren Leo Johansson från Skillingaryds FK går nu in i en ny fast i livet: Han lämnar junioråldern för högskola och målet är även inställt på seniorlandslaget.

Niklas Claesson från SFK hyllade och Leo Johansson svarade på frågor.

Leo Johansson efter dagens hyllning. Som alltid glad och ödmjuk.

Över påsken har Leo varit hemma hos familjen i Skillingaryd och även passat på att ha kul med kompisar. Studierna fortsätter fram till sommaren på skidgymnasiet i Torsby i Värmland, men sedan väntar högskolestudier.

Leo har sökt till högskolan i Falun för att läsa ekonomi men på skolan är det även skidor till viss del.

• Junioråldern över
Precis vid halvårsskiftet fyller Leo 20 och han lämnar nu juniorlivet för att bli senior. Det är alltså slut med framgångarna som han haft som junior. Nu väntar kanske lite tuffa år:
– En del slår igenom direkt som senior första året medan det dröjer många år för andra, säger Leo.
Han har inga uppställda placeringsmål, men vill självfallet träna för att bli en ännu bättre skidlöpare. Han hoppas på fortsätta vara med i den U23-grupp som finns under seniorlandslaget och att fortsätta utvecklas i positiv riktning. Steget mellan junior och senior är nästan alltid väldigt stort.

• Inte klart med klubb
När det gäller klubb i fortsättningen är inget klart. Leo har anbud från flera. Det avgörs inte förrän lite längre fram på säsongen om han stannar i SFK eller väljer någon annan klubb.

• Hyllad på Grönelund
Helt klart är Leo populär på hemmaplan och i dag hyllades han med stipendium och blommor av SFK genom Niklas Claesson. Även kommunen blomsterhyllade Leo vid ceremonin som ägde rum i anslutning till dagens tipspromenad på Grönelund.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *