Skidor

Hångeråkarna på väg till Sälen

Skidor Det är ganska exakt två dygn till dess att Vasaloppet 2020 startar och ett gäng skidåkare och medföljare från Hånger och dess närhet är just nu på väg upp mot Dalarna. Tyvärr har ett par av toppåkarna skadeporblem.

  [1/5]

Fredrik ”Fille” Nilsson  [2/5]

Daniel Ström och Pontus Svensson  [3/5]

Johan Englund  [4/5]

Simon Magnusson  [5/5]

– Det är kompisgänget härifrån Hånger som sedan fyra år tillbaka åker till Brunnsberg i Älvdalen för att köra Vasaloppet. Där bor vi i skolhuset hos Helen Hårds syster. Helen kommer från Brunnsberg, men bor nu tillsammans med Andreas ”Taxen” Svensson i Hånger, berättar Johan Englund, som varit riktigt laddad för Vasaloppet.
Andreas är ledare för gänget även detta år, men kommer nästa år att satsa på att börja tävla själv!. Nytt för i år är att gänget har egen massör upp. Det är Michaela, en Halmstadtjej som kommit i kontakt med Hångergänget och ville hjälpa till

Tyvärr blir det inget Vasalopp för Johan Englund.
– Jag ligger skadad i Värmland, åker tillbaka till Värnamo idag. Kroppen höll inte. Just nu är jag grymt besviken, säger Johan.

Simon Magnusson, som Johan åkt runt och tävlat och tränat tillsammans med denna sommar/vinter-säsong ska starta i elitledet. Simon är osäker till start även han Han är krasslig och tar beslut idag!
– Riktigt skit detta: Alla timmar man lagt, men är ett Vasalopp nästa år också säger Johan Englund

Till Hångergänget räknas även Fredrik ”Fille” Nilsson från Horda in.
– Peter Gustavsson har ju haft en väldigt stökig tid med sjukdom/skador, men är igång med fullträning igen! Men dom väntar tillökning i Familjen – kan bli ett riktigt Vasalopp barn om det kommer 1 mars så Peter får hoppa detta år, men lovar att vara i gammal storform till 2021, inflikar Johan.

Josefin Lönnälv har bara Vasaloppet kvar på klassikern, så nu har hon en sista stor prövning.
– Skidintresset som träning/motions form är riktigt stort. Ser man till procent invånare som har rullskidor i Hånger så ligger vi nog riktigt i framkant. Vi har ju Matz Melin, 72 år som är en guru på rullskidor ute i byn. Han hjälper gärna till att fixa och trixa! Han tillhör även Sverige.elit i H 70. Alla i Hånger gänget tillhör OK Stigen Värnamo

Vi är utlovade rapporter från Hångergänget där sex åkare väntas till start på söndag.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *