Skidor

Hallbyåkare vann klassikerlopp

Skidor Hallbyåkaren Johannes Eklöf stod för sitt livs lopp när han kammade hem segern i Prato Pizza Mountain Challenge.

Johannes Eklöf. Bild: IF Hallby

Med 3,7 kilometer kvar av loppet gjorde Eklöf ett ryck. Insatsen gav resultat och Jönköpingsåkaren var först över den vackra, italienska platån Prato Piazza, 2 000 meter över havet. Tvåa blev Stian Hoelgaard, 7,6 sekunder bakom Johannes Eklöf och Tord Asle Gjerdalen knep tredjeplatsen, drygt tio sekunder efter Eklöf.

– Det är galet, man åker bara och är livrädd att någon ska åka i kapp en sista kilometerna men tydligen var det ett ganska bra ställe att rycka på, säger Eklöf till SVT Sport.

– Segern betyder jättemycket. Målet för säsongen var att få gå upp på pallen en gång.

Max Novak, som vann gårdagens långlopp, blev näst bäste svensk med sin femteplats.