Simning

VSS tredje bästa klubb i Småland

Simning De äldre simmarna från Värnamo Simsällskap var i Linköping och tävlade på DM/JDM.

Bakre raden från vänster: Noah Svensson, Erik Stensson, Jonathan Thelin, Anton Bäckman och Robin Pettersson. Främre raden från vänster: Lovisa Svensson, Hanna Mirkhan, Jennifer Jingmark, Siri Bälter, Nina Mirkhan och Helena Sekulic.

Det kallas numera även Östsvenska mästerskapen sedan cirka tio år då Småland och Östergötland slogs ihop till ett distrikt.

Trots att tävlingen ligger mitt i en tuff träningsperiod bjöd tävlingen på många personliga rekord och nya klubbrekord. Ett togs av killarna på 4 x 50 medley där Noah Svensson, Erik Stensson, Robin Pettersson och Anton Bäckman simmade in på en tid av 1.51.01 och slog det gamla rekordet med över en sekund.
Erik Stensson slog även ett klubbrekord på 800m frisim där han simmade på 8.41.93 en putsning av det gamla med drygt sex sekunder.

Helgens häftigaste resultat var ändå Nina Mirkhan som simmade 400 frisim och slog ett nytt åldersklassrekord i klassen tolv år och yngre på den distansen med tiden 4.54.86. Hon raderade ut det gamla rekordet som var från 1972. Helgen bjöd även på några medaljer som togs av Robin Pettersson med silver på junior-DM och brons på senior-DM på 50 frisim.

Erik Stensson tog åtta medaljer – fem på juniorsidan och tre på seniorsidan – på sträckorna 200, 400 medley och 400, 800 frisim samt 100 bröstsim. Killarnas lagkappslag var även nära medalj på lagkapperna med flera fjärde- och femte platser. I samband med tävlingen som är individuell räknas även föreningspoäng som går till de tolv första i varje gren, där kom VSS på en imponerande femte plats totalt endast slagna av betydligt större städer: Linköping, Jönköping, Norrköping och Kalmar. Alltså blev Värnamo SS tredje bästa klubb i Småland.

– Det visar att vi har en bra bredd och många som är bra med i sina special grenar trots att VSS endast har ungdoms och junior simmare, säger chefstränare Christoffer Arvidsson.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *