Simning

Lovande Edvin prisad

Simning Den lovande simmaren Edvin Söderlind från Värnamo har utsetts till en av de fem juniorstipendiater 2024.

Värnamosimmaren Edvin Söderlind (näst längst till höger) har utsetts till en av de fem juniorstipendiater 2024. Bild: HV 71

Vad har två simmare, en gymnast, en mountainbikecyklist och en ishockeyspelare gemensamt? Jo, det är de fem unga talangfulla och hårt arbetade idrottare som är utsedda till årets juniorstipendiater 2024. Bakom utnämningarna står RF-SISU och Länsförsäkringar Jönköping.

De fem slutliga vinnarna valdes bland 33 nominerade unga idrottare från länet. Stipendiet är på 6 000 kronor vardera och delades ut på isen innan pucksläpp under torsdagskvällens HV 71-match mot Timrå. Utdelare var Magnus Olsson, vd LF Jönköping, som utgjort juryn tillsammans med Rickard Strandberg och Annika Trolander RF-SISU Småland och projektledare Maja Pettersson, LF Jönköping.

– Utmärkande för alla fem vinnarna är en enorm träningsvilja och kvaliteter som personer, utöver de fina idrottsliga meriterna, där kamratskap och omtanke om andra går som en röd tråd, säger Magnus Olsson.

Bland de fem pristagarna finns simmaren Edvin Söderlind, som simmar för Värnamo Simsällskap. Han får priset enligt följande nominering:

”Meriterna talar för sig själva när det gäller Edvin Söderlind. Simmaren från Värnamo simsällskap staplade 2023 medaljerna på hög: med två guld, ett silver och två brons på para-SM. Han är uttagen i paralandslaget i simning och på Nordiska mästerskapen blev det två bronsmedaljer med hem till Sverige. En enastående idrottare med en vilja som imponerar!”

Utnämningen Årets Juniorstipendiater har delats ut sedan 1983, som en del i Länsförsäkringar Jönköpings samhällsengagemang. Stipendierna delas ut till lovande unga idrottare i länet som har utmärkt sig särskilt. LF Jönköping sponsrar också närmare 140 föreningar årligen. Bland tidigare stipendiater hittas till exempel Annie Hegmegi, Sofia Paldanius, Magnus Önerud och Jonas Thern.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *