Simning

Fin höststart för Värnamosimmare

Simning Det blev 50 medaljer till Värnamo Simsällskap under helgens Ungdoms-GP i Oskarshamn.

Duktiga simmare från Värnamo. Pressbild

Det var en tävling där Värnamos simmare utmanade sig själva genom att bland annat testa distanser och simsätt de aldrig tävlat på tidigare, men också genom att prova nya sätt att taktiskt lägga upp sina lopp på. Resultatet blev övertygande och över förväntan.

Niclas Stensson, en av Värnamo Simsällskaps ungdomstränare säger:
– Fantastiskt roligt att se hur simmarna har utvecklats och antar egna personliga utmaningar så här i slutet av uppbyggnadsträningen. Grattis alla simmare och tränare till en bra höstträning, teknikträningen har gett resultat.

Totalt sett är det en mycket bra tävling där alla simmare har med sig personliga rekord. Medaljskörden blev totalt 50 medaljer varav 19 guld, 14 silver och 17 brons. Flitigast överst på prispallen var Erik Stensson med sex guld, Lovisa Svensson med fem guld och Robin Pettersson med fyra guld.

Här är simmarna som simtävlade i Oskarshamn och om några av deras lyckade simningar:

Anton Bäckman – utvecklat sin medeldistanssimning mycket under helgen, bland annat 20 sekunders personligt rekord på 400 fritt och 400 medley. Tog ett silver och tre brons.

Siri Bälter – flitig medaljös under helgen med fem brons och som bland annat slog 36 sekunders personligt rekord på 400 frisim.

Edward Dorohoncianu – tävlade på 400 frisim för första gången och fick åka hem med ett silver runt halsen.

Hilma Ihreborn – simmade 400 frisim med en varv tid per 100 meter som är snabbare än vad hon hade som personligt rekord på 100 frisim för ett år sedan. Flest medaljer bland tjejerna med ett guld, fem silver och ett brons.

Emelie Jansson – bröstsimstjejen som slog till med fyra sekunders personligt rekord på 100 frisim.

Jennifer Jingmark – som efter ett mindre lyckat 100 fjärilsim snabbt skakade av sig det och tog brons på 200 bröstsim. Medaljskörden blev et guld, två silver och två brons.

Nina Mirkhan – sprinttjejen som inte bara slog personligt rekord på 100 fritt utan även riktigt fort på sitt första tävlingslopp på 800 frisim.

Mara Nichitelea – simmade snabbt både på korta och långa distanser, bland annat personliga rekord med åtta sekunder på 100 fjäril och över 40 sekunder på 400 frisim.

Robin Pettersson – sprintern som utmanade sig med långdistans för första gången och tog medalj på både 800 och 1500 frisim. Delad flest medaljer bland killarna med fyra guld och tre silver.

Hugo Ringblom – simmade jämt och taktiskt som en klocka och gjorde mycket lyckade lopp på många lopp, bland annat på 800 frisim med en min och tio sekunders personligt rekord. Delad flest medaljer bland killarna med ett guld, tre silver och tre brons.

Anders Runeqvist – tog sina två första medaljer, ett guld och ett brons, på en tävling utanför Värnamo och tävlade för första gången på flera nya distanser, bland annat 800 frisim.

Erik Stensson – höll sina måltider för säsongen på tre av fyra simsätt på 200 medley och tog guld på samtliga av sina sex distanser.

Lovisa Svensson – slog personligt rekord på 100 frisim mitt i hårdträningsperioden. Guld på samtliga fem lopp som hon simmade i helgen.

Carl Thelin – gjorde stora framsteg på framför allt på de långa loppen. Eller vad sägs om en minut och 30 sekunders personligt rekord på 400 frisim.

Jonathan Thelin – gjorde flera grymma simningar med tuff attack tidigt i loppen. Bland annat på 800 och 1500 frisim där den sistnämnda resulterade i ett brons.

Sabina Usurelu – imponerade med jämna, starka och tuffa simningar på 200 och 400 frisim. Eller vad sägs om att på sitt första 400 fritt öppna endast fyra sekunder över sitt personliga rekord på 200 fritt.

Victor Usurelu – stora framsteg på bland annat frisim under helgen. Slog bland annat sitt endast 14 dagar gamla personliga rekord med hela nio sekunder på 100 frisim.

Niclas Stensson avslutar:
– Blir riktigt roligt att följa simmarna nu fram mot måltävlingarna efter en så lyckad start på tävlingsperioden. Närmst är det JSM/SM i Jönköping 1–5 november samt Sum-Sim och Höstsimiaden senare i höst.