Rullskidor

Vasaloppsvinnare till rullskidtävling

Rullskidor Vasaloppsvinnaren Emil Persson ställer sig på startlinjen när den sjunde upplagan av Värnamorullen avgörs.

Vasaloppsvinnaren Emil Persson ställer sig på startlinjen när Värnamorullen avgörs. Bilder: Vasaloppet/Peter Magnusson

”ALK och OK Stigen hälsar alla varmt välkomna till denna årliga rullskidfest, med allt från världsstjärnor till motionärer. Årets upplaga går på samma beprövade bana runt i området Alandsryd, med ett underlag som nästintill är perfekt för rullskidor. Dessutom mycket naturskönt!”, hälsar arrangörerna i ett pressmeddelande.

Åkare av internationell klass kommer främst från Sverige och Norge främst och startlistan innehåller flera starka namn. Bland annat årets Vasaloppsvinnare Emil Persson, som lade sin grund med seger förra året i Värnamorullen, som sedan fortsatte med segrar och slutligen även en totalseger i långloppscupen. Förutom Emil så hittar vi hans lagkamrat Alvar Myhlback, Max Novak samt Petter Stakston från laget Aker Daehlie med flera. Johannes Eklöf från Jönköping kommer säkert dyka upp, liksom Alfred Buskqvist som tillhör eliten i denna gren. Arrangörerna själva pekar ut löftet Vegard Moen som en åkare att hålla koll på.

På damsidan blir det också mycket fina namn med fjolårsvinnaren Frida Dahl, dessutom Silje Slind från Norge, landslagsåkaren Johanna Hagström med flera namn, så ett intressant damlopp väntar.

”Många namn är under förhandling och detta pågår i stort sett ända fram till kvällen före start”, skriver arrangören i pressmeddelandet.

– Värnamorullen har etablerat sig som en av Sveriges största rullskidtävlingar, detta är vi på grund av att vi har en bana som är unikt fin att använda för rullskidor, säger marknadschefen Bosse Ybe.

Detta året satsar arrangörerna lite extra på att få publiken att komma. Det görs bland annat med flera utlottningar av aktiviteter i Värnamo, samt att de bjuder alla i gästande publik på kaffe. Ett initiativ som möjliggörs tack vare sponsorer. ”Detta är vi glada för att kunna erbjuda, för sportsligt är det världsklass!”, skriver arrangören i pressmeddelandet.

Värnamorullen har även många startande i ungdomsklasserna och motionärsklassen, som skapar bredd på arrangemanget, och fler anmälningar är att vänta.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *