Padel

Stopp för tävlingar inom padel

Padel Det blir på grund av coronapandemin stopp för alla tävlingar inom padelsporten och en av de hallar som redan meddelat sina medlemmar är Padelcourt nummer 9 i Värnamo.

Arkivbild

Svenska Padelförbundet skriver på sin hemsida att man främst prioriterar tryggheten och säkerheten för spelare, tränare och funktionärer i vår verksamhet.

– På förekommen anledning vill vi vara tydliga med att med de gällande råd som tagits innebär det bland annat att alla ska avstå från att delta i tävlingsverksamhet, med undantag för de som ägnar sig åt yrkesmässig idrott. Det gäller även lokalt arrangerade tävlingar och ligaspel som nu en del startar. Det är inte tillåtet.

Svenska Padelförbundet ger den tydliga rekommendationen till de lokala hallägare och föreningarna att tävlingsverksamhet ska inte genomföras. Den rekommendationen gäller även icke sanktionerade tävlingar. I begreppet tävlingar ingår även lokala ligor och seriespel me mera

– Det innebär att inget tävlingsspel skall genomföras. Vi utgår ifrån att samtliga hallägare, föreningar och arrangörer följer dessa rekommendationer och att ligaspel inte startas förrän restriktionerna ändrats.

Besluten gäller till den 30 juni, men kan ändras om myndigheternas restriktioner ändras.

– För Svenska Padelförbundet går trygghet och säkerheten först. Att vi under nuvarande läge inte kan genomföra tävlingar är kortsiktigt givetvis tråkigt. Men svensk padel behöver ta sitt ansvar för att begränsa smittspridningen.

Vi uppmanar nu att alla i hela padelsverige tar sitt ansvar och följer de restriktioner och råd som myndigheterna ger. Att avstå att spela padeltävlingar är en liten uppoffring för att medverka till att människors hälsa sätts först och att smittspridningen kan bromsas.

Detta är padel

Padel – eller padeltennis – är en växande racketsport som är en blandning mellan tennis och squash. Man spelar på en plan med två planhalvor avskilda av ett nät, precis som i tennis.Man an även använda sig av väggarna i spelet, som i squash.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *