Padel

Planerar utbyggnad av racketcenter

Padel Smålandsstenars Tennisklubb (STK) storsatsar på padelsporten och har planer på att bygga ut sin nuvarande padelhall med ytterligare 850 kvadratmeter.

Padel är nästan på allas läppar just nu och det finns inte många som inte provat på denna uppmärksammade sport. I Sverige har det byggts flertalet padelhallar de senaste åren och många som inte vågat sig på att testa tennis har vunnit lycka och personlig framgång i sporten. I just Smålandsstenar finns en historia med racketsport sedan 20-talet, mycket tack vare det engagemang som finns inom STK, men också på grund av den aktiva livsstil som genomsyrar bygden.

– Satsningen med EAB Racketcenter har resulterat i en enorm framgång för bygden och man ser ett stort intresse från alla åldrar. Extra roligt är det också att vi har besökare utanför Smålandsstenar som spelar hos oss. Att vi nu har möjlighet att satsa ytterligare och bygga ut beror just på det engagemang och intresse som finns lokalt. Det är fantastiskt inspirerande, säger Niklas Andersson, ordförande i STK.

STK erbjuder träningsgrupper för alla åldrar och nivåer, så besökarna är allt ifrån amatörer till eliten inom sporten, vilket har gjort att efterfrågan på att boka såväl padelbanor som träningstider ökat. För att möta bygdens intresse av en aktiv livsstil kommer man i tillbyggnaden satsa på ytterligare två padelbanor, och därmed kunna erbjuda totalt fem banor, samtidigt som man lyfter och renoverar det gym som finns i lokalerna i dag.

Tillbyggnaden av EAB Racketcenter kommer att påbörjas så snart kommunen ger klartecken.

Källa: Pressmeddelande från Smålandsstenars Tennisklubb

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *