Orientering

SM-tävlingar i Hok

Orientering Vaggeryds kommun är de två närmaste helgerna förärade med arrangemang av svenska mästerskap. Det är orienterings-SM som kommer att avgöras i skogarna kring Hok.

Jönköpings Orienteringsallians, där Skillingaryds FK och Vaggeryds SOK ingår, har fått förtroendet att arrangera och det handlar totalt om fem tävlingsdagar.

På lördag, alltså i morgon, är det kvaltävlingar till lång-SM där finalerna springs på söndag. Tävlingsarena är Rävaskans, norr om Hok samhälle och till kvalet är 498 löpare anmälda. Bredaryds SOK är enda lokala klubb som är representerat och BSOK har sex löpare. Det är Amanda Hansson (D21), Moa Hansson (D20), Linnea Skalberg (D18), Filip Trofast (H20) samt Emil Auselius och Axel Elmblad (båda H18). Alla sex har stora möjligheter att ta sig till A-finalerna och att få tävla om SM-medaljer. Emil Auselius vann ju i våras natt-SM som Jönköpings O-allians också arrangerade. 

På söndag i samband med lång-SM-finalerna arrangeras också en publiktävling som lockat 325 anmälningar. Här har BSOK 17 löpare och OK Stigen 12.

Tävlingsledare för publiktävlingen är Lisbeth Karlsson med Anders Frisk som banläggare, assisterad av Stefan Stork. Alla tre hemmahörande i Vaggeryds SOK.

 

Medel och stafett

Nästa helg, 14–16 september fortsätter SM-springandet i Hok. Då är tävlingscentralen i Stoarp, Sörgården.

Fredagen handlar om kval till medeldistans-SM som har finaler dagen efter. Totalt är 778 löpare anmälda och BSOK bidrar med tio. Det är: Amanda Hansson och Amanda Leo (båda D21), Elsa Andersson, Moa Hansson och Amelia Skalberg (D20), Linnea Skalberg (D18), Filip Trofast (H20) samt Emil Auselius, Axel Elmblad och Anton Gunnarsson (H18).

På lördagen, 15 september, är det också publiktävling. Då är det Skillingaryds FK som har de tyngsta ledarpositionerna i form av Per-Olof Persson som tävlingsledare och Lars-Åke Claesson som banläggare. Till denna tävling har anmälningstiden inte gått ut än.

SM-tävlingarna avslutas i Stoarp söndagen 16 september med stafetter. Då ställer Bredaryds SOK upp med fyra lag, i D21, H21, D20 och H20. Och, i sistnämnda klass har BSOK ett slagkraftigt lag med Trofast, Elmblad och Auselius. De kan nå högt, riktigt högt.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *