Orientering

Elmblad uttagen till orienterings-EM

Orientering Inom ett par dagar har Bredaryds SOK fått två löpare uttagna i svenska landslaget. Först Emil Auselius till junior-VM och i dag blev Axel Elmblad uttagen till ungdoms-EM.

BSOK:s juniorer har ju haft en makalöst stark vårsäsong där såväl 19-årige Emil Auselius som 17-årige Axel Elmblad visat stark och stabil jämnhet med i stort topplaceringar i varje tävling.

Emil fick till två kanonlopp i JVM-testerna för ett tag sedan och en plats till JVM var solklar. Axel sprang i samma tester, blev 15:e och 14:e, vilket inte räckte. Dock har han i H18-klassen ständigt varit på pallen, exempelvis tvåa i natt-SM, 1+2 i Swedish league i Värmland, dubbla guld i skol-VM i Estland och nyligen trea i sprint-SM.

Så att Elmblad finns med i truppen till Ungdoms-EM är inte oväntat utan ett nytt kvitto på att han etablerat sig i Sverigetoppen.

UEM springs i Vitryssland 28–30 juni.

– En spännande trupp på ett spännande mästerskap, säger juniorernas förbundskapten Kalle Dalin, men tillägger:

– Med bara en träning på plats kommer de så klart inte att ha full koll på terrängen eller taktiken innan start. De får bara göra sitt bästa och njuta av att få tävla internationellt.