Orientering

Bredaryds SOK vann junior-SM i stafett

Bredaryds SOK vann junior-SM i stafett

Orientering När det gällde var Bredaryds SOK:s juniorer i en klass för sig. De vann SM i stafett för juniorer och var hela 7.32 före andra lag.

JSM-stafetten blev en uppvisning av Bredaryds SOK:s lag. Att trion Filip Trofast, Axel Elmblad och Emil Auselius tillhörde favoriterna var självklart, men det gällde också att alla tre sprang på topp. Ty, konkurrens saknades inte och som väntat blev det OK Ravinen och Nyköpings OK som intog de två andra pallplatserna.

Men, det var i stort en uppvisning av BSOK. Filip Trofast, som varit femma på lång-SM och i går tog brons i medeldistans, sprang hur säkert som helst. Han var i ledning större delen av första sträckan. Han var etta vid radio-1 med Sundbyberg och IF Hagen hack i häl. Trion var samlad också vid radio-2 då Filip stämplade som tvåa, och vid  varvningen på arenan var han trea, åtta sekunder efter.

Vid nästa rapportering ledde Trofast före ”Sumpan” och samma ordning var det vid sista kontrollen. På spurten sprang Filip i från och växlade elva sekunder före medan Hagen på tredje plats var 48 sekunder efter.

 

AXEL KROSSADE MOTSTÅNDARNA

Axel Elmblad, färsk medeldistans-mästare i H18, tog över stafettpinnen och svarade för en makalöst stark sträcka. Han ryckte snabbt åt sig ledningen och var nästan sju minuter (!) före andra lag som var IF Thor.

Tidsavståndet hölls förbi ett antal kontroller med vid växlingen var han 8.07 före Uppsalaklubben. De farligaste hoten Ravinen och Nyköping låg då fyra respektive femma, drygt nio minuter efter. 

Emil Auselius fick därmed sig ut i guldsits på slutsträckan, men visste då inte hur långt före han var. Emil stämplade ju bort sig dagen före i medeldistansen där han hade medalj på gång. Nu var han ordentligt taggad och att få springa helt solo passade som handsken.

Han tappade visserligen några sekunder på de närmaste efterföljarna, men skrev BSOK:s vinstmarginal till hela 7.32. Det är sällan ett vinnarlag är så överlägset, men denna söndag stod BSOK-trion i särklass.

 

Resultat, 

MO, Söderhamn, SM stafett:

H20: 1) Bredaryds SOK (Filip Trofast, Axel Elmblad, Emil Auselius), 157.04, 2) OK Ravinen, Nacka, 164.36, 3) Nyköping, 167.01, 14) Hakarpspojkarna, 177.32, 24) Jönköping, 188.222, 29) Växjö, 193.11.

D21: 1) IFK Göteborg, 186.52, 2) Stora Tuna, 188.07, 3) Tisaren, Hallsberg, 188.17, 40) BSOK (Moa Hansson, Linnea Skalberg, Amelia Skalberg), 268.34.

Trion Emil Auselius, Axel Elmblad och Filip Trofast visar stolt upp sina SM-plaketter i guld.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *