Orientering

Axel och Emil är med i J-landslaget 2020

Orientering Bredaryds SOK har i år haft tre herrjuniorer i landslaget. Filip Trofast blir nästa år senior, men Axel Elmblad och Emil Auselius är uttagna i nästa års juniorlandslag.

Emil Auselius och Axel Elmblad. Arkivbild

Svenska juniorlandslaget har verkligen visat framfötterna under 2019. Nu presenterar Kalle Dalin gänget som springer för Blågult nästa år.

– Under 2019 har vi tillsammans satt oss själva högst upp på tronen och det är där vi hör hemma,. säger Dahlin. 

Han presenterar det svenska seniorlandslaget för kommande säsong. 

– I år var vi bästa nation både på junior-VM och Junior European Cup vilket har gjort jobbet att ta ut en vintertrupp tufft. De som finns med i truppen är de som vi just nu tror mest på och om de fortsätter jobba seriöst med sin utveckling finns det stora möjligheter att de når riktigt långt. Men precis som på seniorsidan finns det många löpare precis utanför, tjejer och killar som kommer att göra allt för att visa att de ska vara med på sommarens mästerskap.

Här är juniorlandslaget inför 2020:

Damer: Isa Envall, IK Hakarpspojkarna, Hanna Lundberg, OK Renen, Ella Olsson, Grycksbo IF, Alva Sonesson, Falköpings AIK, Tilda Östberg, Stora Tuna OK.

Herrar: Emil Auselius, Bredaryds SOK, Axel Elmblad, dito, Samuel Pihlström, OK Landehof, Gustav Runefors, Växjö OK, Viktor Svensk, Stora Tuna OK.

• Vad väntar på årets junior-VM i Turkiet?

– En mästerskapsvecka med flera häftiga utmaningar. Jag tror att det blir en rejält kuperad sprint med roliga vägval, en medeldistans med riktigt teknisk finorientering kring kontrollerna men ändå hög fart däremellan och sedan en långdistans i hårt kuperade grönområden. Sedan får löparna avsluta veckan med festen med stort F – stafetten. Jag är säker på att de som kämpar sig till en av dessa hett eftertraktade platser kommer att få med sig härliga erfarenheter från tävlingarna och en vecka de sent ska glömma.

Landslagsåret rivstartar med en höstsamling i Södertälje nästa vecka. 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *