Orientering

Tove får fint pris på Hook

Tove får fint pris på Hook

Orientering Stipendiet till minne av Mikael Ljungberg går i år till världens bästa kvinnliga orienterare: Tove Alexandersson.

På fredagen den 1 juni tar hon sig tid från SM-tävlingarna i Jönköping för att ta emot sitt pris under vår årliga golfturnering på Hooks Herrgård.

Tove Alexandersson är rankad som nummer ett i världen både i orientering och skidorientering och har vunnit den totala världscupen i båda sporterna flera år i rad. Hon tilldelas Mikael Ljungbergs stipendium år 2017 både för sin enorma talang, och för sin ödmjuka och jordnära attityd till livet som idrottsstjärna.
– Det känns jättestort! Det är väldigt kul att få ta emot det här priset, eftersom det finns en så fin tanke bakom det. Och visst är det extra kul att få pris som orienterare, det betyder mycket för sporten, säger en glad Tove Alexandersson.

På Mikael Ljungbergs minnesgolf
Förutom en storslagen prisutdelning, där Tove belönas med den karaktäristiska glasstatyetten formgiven av Peter Apelgren och en check på 100 000 kronor, är det golf
som gäller hela helgen 1–2 juni. Då tar idrottsstjärnor, kändisar och sponsorer plats på 18-hålsbanan för att stödja Mikael Ljungbergs minnesfond. Kom och heja på dina favoriter, inträdet är gratis för alla i publiken. Även i år hålls minnesgolfen på vackra Hooks Herrgård ett par mil utanför Jönköping.

Kändistätt startfält
I år har vi nöjet att presentera ett rekordstort antal golfsugna deltagare. Till det späckade startfältet välkomnas även massor av välkända profiler somStefan Sauk, Magnus Wislander, Kjell Enhager, Louise Karlsson, Torgny Mogren, Torbjörn Kornbakk, Helene Alfredsson, Ponts Kåmark, Paul Tilly, Håkan Thörnström och Hans Mosesson.

Om Mikael Ljungbergs minnesfond
Stiftelsen Mikael Ljungbergs Minnesfond startade kort efter Mikaels bortgång i slutet av 2004 med syfte att varje år dela ut ett stipendium till någon inom idrottsvärlden som verkar i Mikael Ljungbergs anda. Fondens verksamhet är helt ideell och finansieras av gåvor, en årlig golfturnering, olika insamlingskampanjer samt försäljning av boken ”Mjuka drömmar-hårda mål” av Ulf Jörnvik och Mikael Ljungberg.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *