Motorsport

Felix kraschade i Detroit

Motorsport Vi har berättat om Felix Rosenqvists fjärdeplats i Detroit i lördags och i går såg det ut att gå nästan lika bra,

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Dessvärre hade Värnamo inte samma medgång när det andra racet för helgen avgjordes.

Efter att ha blivit hindrad på sitt flygande varv i förmiddagens kval fick han starta söndagsheatet från en alltjämt respektabel sjundeplats, men det skulle visa sig vara av mer akademisk betydelse när han redan på det första varvet drogs in i en incident där hans Ganassi-bil klämdes mellan två rivaler – och kastades upp i luften.

Felix Rosenqvists bil landade på rätt köl igen och kunde otroligt nog fortsätta loppet, men nu längst bak i kön och med ett stort jobb framför sig i jakten på att återta positioner. Med fortsatt bra fart mellan Detroit-murarna kunde han emellertid slå sig tillbaka hela vägen upp till sjunde plats, i jakt på mer, när bara fem varv återstod av racet.

Avancemanget fick dock ett abrupt slut när han touchade i muren med vänster bakhjul i utgången av den tvära Kurva 11. Hjulupphängningen gav vika, och brast sedan helt några svängar senare. Rosenqvist kraschade in i muren och dagen var till ända, i ett kaotiskt race där teamkamraten Scott Dixon gav Chip Ganassi Racing säsongens första seger och där svenske Marcus Ericsson blev tvåa.

• Tråkigt – tycker Felix
– Otroligt tråkigt att det skulle sluta som det gjorde, SÄGER Felix Rosenqvist. Det var nog det stökigaste racet jag har kört. Det började på sämsta tänkbara sätt med luftturen på första varvet. Bilen klarade den smällen förvånansvärt bra, men jag tappade hela fältet och sedan fick jag försöka slå mig fram igen. Det var tufft, men vi hade bra fart och kom en bra bit. Jag är förbannad på mig själv för missen jag gjorde på slutet, men jag vet att jag kommer lära mig av det. Som tur var lyckades Scott ta hem segern. Grattis också till Marcus!

Den mest intensiva delen av årets indycar-säsong fortsätter i oförminskad hastighet med ännu ett race redan nu på lördag (8 juni), då ovalen på Texas Motor Speedway står för underhållningen. Loppet i Texas utgör den tredje tävlingshelgen i rad för Rosenqvist och hans konkurrenter, efter Indy 500 och helgens dubbel i Detroit.

RESULTAT (TOPP FEM)
NTT indycar serie | Detroit Grand Prix

Race 2
1) Scott Dixon (NZL), 70 varv
2: Marcus Ericsson (SWE), +1.941
3) Will Power (AUS), +3.657
4) Ryan Hunter-Reay (USA), +4.523
5) Alexander Rossi (USA), +5.187s

DNF: Felix Rosenqvist (SWE), +6 varv

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *